BAJLS OPTUŽILA FBI: Krivim čitav sistem koji je omogućio da me lekar seksualno zlostavlja (FOTO)
Foto: Profimedia

DOSTA JE

BAJLS OPTUŽILA FBI: Krivim čitav sistem koji je omogućio da me lekar seksualno zlostavlja (FOTO)

Leri Nasar osuđen je 2018. godine na zatvorsku kaznu od 40 do 175 godina

Objavljeno: 01:05h

Olimpijska šampionka u gimnastici Simon Bajls optužila je Federalni istražni biro (FBI) da je "zažmurio" dok ju je lekar reprezentacije Leri Nasar seksualno zlostavljao, kao i stotine drugih žena, prenele su svetske agencije.

- Krivim Lerija Nasara i krivim čitav sistem koji je omogućio da on zlostavlja - rekla je Bajls kroz suze u svedočenju u američkom Senatu.

Osim propusta FBI-a, rekla je i da su Gimnastičarski savez i Olimpijski i Paraolimpijski komitet Amerike znali da ju je njihov zvanični timski lekar zlostavljao, mnogo pre nego što je ona otkrila da oni imaju saznanja o tome.

Bajls je rekla da je potrebno poslati poruku:

- Ako dozvolite predatoru da naškodi deci, posledice će biti brze i teške. Što je dosta - dosta je.

Simon Bajls
foto: Profimedia

Direktor FBI Kristofer Rej je naveo da duboko žali zbog kašnjenja u procesuiranju Nasara i bola koji je naneo. Najmanje 40 devojaka i žena reklo je da su bile zlostavljane nakon što je FBI bio upoznat sa optužbama protiv Nasara 2015. godine.

Pored Simon Bajls, na saslušanju su se pojavile i Mekejla Maroni, Eli Rajsman i Megi Nikols.

Bivši sportski lekar Leri Nasar (58), koji je priznao da je godinama zlostavljao jedne od najboljih američkih gimnastičarki, osuđen je 2018. godine na zatvorsku kaznu od 40 do 175 godina.

To je bila druga višegodišnja kazna zatvora za Nasara pošto je pre toga osuđen i na 60 godina u federalnom zatvoru zbog dečije pornografije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.