SRBIJA NE DA ZLATO: Holandija rasturena u četvrtfinalu bez izgubljenog seta
Foto: Profimedia

BRAVO MAJSTORI

SRBIJA NE DA ZLATO: Holandija rasturena u četvrtfinalu bez izgubljenog seta

Izabranici Slobodana Kovača će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Nemačka - Italija.

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Gdanjsku pobedila selekciju Holandije sa 3:0, po setovima je bilo 25:23, 25:20, 27:25.

U prvom seti kod rezultata 23:23, naš tim dobio je dva vezana poena, drugi as servisom Srećka Lisinca (posle "čelendža") i tako povela sa 1:0.

Dobra igra sa kraja prvog prenela se na početak drugog seta kada je Srbija ekspresno stigla do 7:2, a onda i 12:5. Uz manje oscilacije, kada su se Holanđani približavali na tri poena minusa, Srbija je uspela da privede set kraju i povede sa 2:0.

Izabranici Slobodana Kovača poveli su sredinom trećeg seta 12:9, ali se na kraju ipak ušlo u dramatičnu završnicu. Srbija je propustila prvu, ali iskoristila drugu meč-loptu za plasman u borbu za medalju.

Srbiju su do pobede, posle 88 minuta igre, vodili Uroš Kovačević sa 15, Dražen Luburić sa 11 i Marko Ivović sa deset poena. U poraženom timu najbolji je bio Nimir Abdel-Aziz sa 14 poena.

Aktuelni prvaci Evrope će se za plasman u novo finale boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem se u sredu sastaju Italija i Nemačka. Polufinale na programu je u subotu u Katovicama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.