SRPSKI ODBOJKAŠI RESPEKTUJU RIVALA U OSMINI FINALA: Turci imaju zavidan kvalitet, osećamo pritisak!
Foto: Profimedia

evropsko prvenstvo u odbojci

SRPSKI ODBOJKAŠI RESPEKTUJU RIVALA U OSMINI FINALA: Turci imaju zavidan kvalitet, osećamo pritisak!

Fokusirani su samo na Turke i ne razmišljaju o četvrtfinalu, gde ih, ako opravdaju ulogu favorita, očekuje bolji iz duela Holandija - Portugalija

Objavljeno:

Više nema popravnog. Od danas je za odbojkaše svaka utakmica na 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji biti ili ne biti. Evropski prvaci večeras (20.30) u Gdanjsku u osmini finala sastaju se sa jednim od najprijatnijih iznenađenja šampionata Turskom.

"Orlovi" su favoriti, ali su i svesni da svako opuštanje može da bude veoma opasno.Zato izabranici Slobodana Kovača ne gledaju dalje od današnjeg duela. Fokusirani su samo na Turke i ne razmišljaju o četvrtfinalu, gde ih, ako opravdaju ulogu favorita, očekuje bolji iz duela Holandija - Portugalija.

- Turci uopšte nisu loši. Igramo sam tamo dve godine, nadmetao sa skoro svim igračima njihove selekcije. U to vreme bili su veoma mladi i dalje su mlađani. Sjajni su, podigli su svoj nivo igrajući Evroligu, koju su i osvojili. Imaju zavidan kvalitet i osim toga u stanju su da pruže 300 posto svojih mogućnosti. U svojim redovima imaju igrače sa naših prostora, koji su sigurno doprineli da ostale reprezentativci veruju u sve što do sada nisu verovali. Ovo je veliki uspeh za njih - priča za sajt OSS Nikola Jovović.

Tehničar Srbije priznaje da očekuje težak meč:

- Naša javnost, kao i mi, želi da se plasiramo u četvrtfinale. Osećamo pritisak, jer se od nas kao aktuelnih šampiona očekuje da doguramo daleko. Zato trenutno razmišljamo samo o Turcima.

Libero Nikola Peković ističe da su se već privikli na "Ergo arenu", gde su nekoliko puta trenirali uoči duela sa Turskom, čija je prva zvezda Adis Lagumdžija. Priznaje da su treninzi naporni.

- Bitno je da se svi igrači dobro osećaju, da smo zadržali formu i da ćemo je još više podizati - podvlači Peković.

O Turskoj Peković govori sa poštovanjem:

- Nama je na papiru lakše da igramo sa njima nego sa Rusima. Ali, nema mesta opuštanju, moraćemo da budemo veoma oprezni, jer i Turska igra veoma dobru odbojku. Bitno je da meču pristupimo veoma ozbiljno, da damo sve od sebe i igramo onako kako znamo. Ako tako bude mislim da neće biti problema da izborimo četvrtfinale.

Na opasku da Turci veoma dobro serviraju, Peković kaže:

- Nisam ih gledao, upoznaću ih bolje posle video-analize. Čuo sam da su odlični serveri, što može da predstavlja problem. Na nama je da primirimo taj servis i da prikažemo našu prepoznatljivu igru. A ako bude lošiji prijem, da igramo sa krajeva, jer imamo dobre napadače. Navikli smo da igramo protiv ekipa koje imaju dobre servere i mislim da možemo da prebrodimo taj segment i da ćemo izaći kao pobednici.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.