FERSTAPEN VERUJE DA JE DOBAR START BIO PRESUDAN: "Srećan sam što sam ovde pobedio i preuzeo vođstvo i generalnom"!
Foto: EPA/Remko De Waal

naravno

FERSTAPEN VERUJE DA JE DOBAR START BIO PRESUDAN: "Srećan sam što sam ovde pobedio i preuzeo vođstvo i generalnom"!

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju 10. septembra, za Veliku nagradu Italije, u Monci

Objavljeno:

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je srećan zbog današnje pobede na domaćoj stazi u trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije, posle koje je preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu.

- Ovo je sjajno jer su uoči vikenda očekivanja bila velika, nikada nije lako to ispuniti. Ali, srećan sam što sam ovde pobedio i što sam preuzeo vodjstvo u šampionatu. Ovo je sjajan dan, uz pune tribine. Neverovatno - rekao je Verstapen.

Verstapen je pobedio u Zandvortu i ostvario sedmu pobedu u sezoni, kojom je preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu, pa sada ima tri boda više od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona, koji je danas zauzeo drugo mesto.

- Ovo je veoma dobar dan. Start je bio veoma važan, mislim da smo to dobro obavili. Naravno, Mercedes je pokušao da nam oteža, ali smo im se dobro suprotstavljali. Zadovoljni smo današnjim nastupom cele ekipe - naveo je Verstapen.

Maks Ferstapen
foto: EPA/Vincent Jannink

Hamilton je u poslednjem krugu osvojio dodatni bod za najbrži krug trke, nakon što mu ga je pre toga oduzeo timski kolega Valteri Botas, kome je iz ekipe naredjeno da to ne čini.

- Kakva trka, kakva publika, ovo je bio sjajan vikend. Maks je obavio sjajan posao i čestitam mu. Dao sam apsolutno sve od sebe tokom cele trke, ali su oni bili suviše brzi. Imao sam neverovatan vikend, hvala navijačima, bili su sjajni - naveo je sedmostruki svetski šampion Hamilton.

- Poslednji krug bio je jedan od najboljih momenata ove trke, ova staza je neverovatna na jedan krug sa malo goriva - ovo je sada jedna od mojih najomiljenijih staza - dodao je Hamilton.

Treće mesto zauzeo je Botas.

- Na moju žalost, trka je bila jednolična. Naravno, trudio sam se. Pokušali smo strategiju jednog ulaska u boks i da preživimo na jednom setu guma do kraja, ali sam u završnici imao veliku prednost u odnosu na protivnike iza mene i obavili smo novu promenu guma, kako bismo bili bezbedni. Pokušali smo, ali nismo imali tempo - naveo je on.

- Nisam išao na najbrži krug danas. Luis je uspeo, pa kao ekipa, osvojili smo bodove - rekao je Botas.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju 10. septembra, za Veliku nagradu Italije, u Monci.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.