TERZIĆ ZNA KOLIKO SU ENERGIJE IMALE ODBOJKAŠICE: "Imali smo snage za dva seta, bitan je kontinuitet medalja"!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ponosan na njih

TERZIĆ ZNA KOLIKO SU ENERGIJE IMALE ODBOJKAŠICE: "Imali smo snage za dva seta, bitan je kontinuitet medalja"!

Najvažnije od svega je da još uvek imamo kontinuitet osvajanja medalja, ovo je 20. odličje u poslednjih 15 godina. Ne znam koji sport i koja zemlja je to uradila. Dobitak? Videćemo kada ove starije odu

Objavljeno:

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić istakao je da je ponosan na svoje igračice koje su u subotu uveče u Beogradu osvojile srebro na Evropskom prvenstvu.

Nije odbranjeno zlato od pre dve godine, ali je Terzić zahvalio devojkama na svemu što su uradile ovog leta, posle bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Ono što bih hteo da kažem, jeste da sam nikad ponosniji na ovu ekipu. Izuzetno teška takmičarska sezona, doneli smo dve medalje, sa Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva. Nije prijatno izgubiti od kuće, pogotovo u ovakvoj atmosferi, ali bilo je vidljivo da je ova ekipa dala maksimum. Imali smo snage za set i po ili dva i posle toga je došlo do velikog pada. Čestitke Italijankama, one su imale malo lakši put, to nije naše opravdanje, ali ostaje da im to vratimo na nekom sledećem prvenstvu. Izuzetno sam ponosan na devojke zbog načina na koje su igrale, ponašale se i zbpg svega što su učinile ovog leta. Hvala im na tom - rekao je Terzić.

Šta je dobitak ovog odbojkaškog leta?

- Najvažnije od svega je da još uvek imamo kontinuitet osvajanja medalja, ovo je 20. odličje u poslednjih 15 godina. Ne znam koji sport i koja zemlja je to uradila. Dobitak? Videćemo kada ove starije odu. Tek tada ćemo videti koliko su ove mlade stasale - zaključio je Terzić u izjavi za RTS.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.