FARSA U SEHA LIGI, VARDAR IZBAČEN SA FAJNAL-FORA: Vujović besni zbog SRAMOTE, a iza svega stoje Belorusi?!
Foto: EPA/Georgi Licovski

skandalozno

FARSA U SEHA LIGI, VARDAR IZBAČEN SA FAJNAL-FORA: Vujović besni zbog SRAMOTE, a iza svega stoje Belorusi?!

Veselin Vujović tvrdi da organizatori njegovom klubu nisu dali da ponove test

Objavljeno:

Rukometaši Vardara su u utorak izgubili od RK Zagreba u revanšu četvrtfinala SEHA lige 25:22, ali su prošli dalje zbog pobede 24:20 u prvoj utakmici.

Ipak, došlo je do preokreta nakon meča. Na testiranju u Zagrebu pozitivan je bio golman Vardara Borko Ristovski, a IO SEHA lige se sastao i odlučio da ne dopusti Vardaru nastup na završnom turniru u Zadru za vikend.

Mesto Vardara zauzeće upravo Zagreb. Makedonski klub je hteo da pošalje drugu ekipu, ali predlog im je odbijen.

- Nakon interne rasprave izvršni odbor proverio je dokumenta i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i svešću da ne može ugroziti takmičenje i zdravlje svih učesnika - poručili su iz SEHA-e.

Gleb Kalaras, RK Vardar
foto: EPA/Georgi Licovski

Legendarni Veselin Vujović, trener Vardara, ističe da je ova odluka sramotna, te da im nisu dali da se urade novi testovi.

- Kakva sramota. Kažu da je pozitivan samo Borko Ristovski, dok za sedmoricu igrača nije prošlo 14 dana od druge doze vakcine pa su kritični. Hteli smo da ponovimo test, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo da ih ponovo urade. Hteo sam da idem sa 11 igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam nisu dozvolili - besan je Vujović.

Veselin Vujović
foto: EPA/Antonio Bat

Odmah su počele i spekulacije zbog čega je donesena ovakva odluka.

Naime, portal 24rukomet navodi da je pritisak napravio beloruski Meškov brest protiv koga je Vardar trebalo da igra u polufinalu.

Belorusi su pretili da neće izaći na teren ukoliko se to desi, a ovaj portal navodi da je glavni sponzor lige blisko vezan za Meškov, te da su čelnici lige podlegli pritisku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.