SRPSKO ČUDO OD DETETA JE ŠAMPION SVETA: Adriana Vilagoš napravila FASCINANTAN REZULTAT
Foto: Atletski savez Srbije

bravo!!!

SRPSKO ČUDO OD DETETA JE ŠAMPION SVETA: Adriana Vilagoš napravila FASCINANTAN REZULTAT

Podsetimo, od 18.10 u finalu će nastupiti još jedna naša atletičarka, sprinterka Ivana Ilić u finalu trke na 100 metara

Objavljeno:

Adriana Vilagoš je nova prvakinja sveta! Čudo od deteta srpske atletike došlo je do titule u bacanju koplja na Svetskom prvenstvu u atletici do 20 godina, koje se održava u Najrobiju u Keniji.

Vilagoš je već u prvoj seriji bacila spektakularnih 61.46 metara, čime je ostvarila najbolji rezultat u svetu ove godine za uzrast do 20 godina. To je ujedno i nacionalni rekord Srbije u juniorskoj konkurenciji.

Kasnije serije bile su nešto slabije, u drugoj je bacila 58,95 metara, u trećoj 58.25, u četvrtoj 59.51, u petoj 58.18 i u šestoj 56.28.

Adriana Vilagoš
foto: Atletski savez Srbije

Ali, svaki njen hitac bio je bolji od najboljeg hica drugoplasirane grkinje Eline Cenko, koja je sa 57,91 došla do drugog mesta, dok je bronzu osvojila Kubanka Iselina Baljar Rohas sa 55,48 metara.

Interesantno je i da je posle druge serije finale prekinuto na dva sata zbog nevremena koje je pogodilo Najrobi, a nakon što su se atletičarke vratile na borilište, Vilagoš je nastavila sa dominacijom i na kraju se okitila najvrednijom medaljom u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Podsetimo, od 18.10 u finalu će nastupiti još jedna naša atletičarka, sprinterka Ivana Ilić u finalu trke na 100 metara.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.