BANJICA OSTAJE PARTIZANOVA KUĆA: U narednih pedeset godina klub neće imati problema oko bazena
Foto: Instagram/waterpolo.partizan

više nema brige

BANJICA OSTAJE PARTIZANOVA KUĆA: U narednih pedeset godina klub neće imati problema oko bazena

Sada kada je trajno rešeno pitanje prisustva crno-belih stekli su se uslovi da se renovira sportski centar

Objavljeno: 16:55h

Grad Beograd i Gradska opština Voždovac potpisali su ugovor sa Vaterpolo klubom Partizan o korišćenju bazena u SC "Voždovac" u narednih pedeset godina.

- Prema ovom ugovoru Grad Beograd daje VK „Partizan” da u narednih 50 godina koristiti bazene i druge prostorije koje su im neophodne za rad bez nadoknade. Ugovorom je definisano da će Grad Beograd obezbediti dnevno VK „Partizan” sedam sati besplatnih termina za sve kategorije VK „Partizan”, od najmlađih do seniorskog tima. U slučaju da Grad u nekom periodu ne bude u mogućnosti da finansira termine, sportski centar će sam snositi troškove termina - pojasnio je Goran Vesić.

Kada je Gradska opština Voždovac dobila sudski spor u vezi sa vlasništvom nad SC „Voždovac”, rekao sam da je ovaj sportski centar vlasništvo svih Beograđanki i Beograđana i dom vaterpolista „Partizana”, naveo je Vesić i dodao da se to danas i dogodilo.

VK Partizan, Potpisivanje ugovora, Grad Beograd
foto: Beoinfo

- VK „Partizan” je klub u kome su vaterpolom počela da se bave mnoga od najvećih imena ovog sporta. Vaterpolo klub „Partizan” je institucija i najuspešniji vaterpolo klub u Srbiji. Ovaj klub je zaslužio da nastavi da radi i stvara asove na istom mestu gde su to uspešno radili decenijama unazad. Kada sam se na molbu ministra Udovičića pre mesec dana sastao sa predstavnicima VK „Partizan”, rekao sam im da je Banjica njihova kuća i da će tako i ostati. Danas se to dogodilo - naglasio je Vesić.

Sada, kada se zna ko je vlasnik sportskog centra i kada je trajno rešeno pitanje prisustva VK „Partizan”, stekli su se uslovi da se renovira sportski centar, kazao je Vesić.

- Danas sam dao nalog da se počne sa izradom projekta rekonstrukcije sportskog centra. Svi koji me znaju mogu da budu sigurni da će Grad naredne godine početi rekonstrukciju SC „Voždovac” - zaključio je Vesić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.