SKANDAL, JOVANA PREKOVIĆ NEĆE BRANITI ZLATO 2024. U PARIZU! Neverovatna odluka organizatora
Foto: Profimedia

suludo...

SKANDAL, JOVANA PREKOVIĆ NEĆE BRANITI ZLATO 2024. U PARIZU! Neverovatna odluka organizatora

Sve tri nove discipline će imati mesto i u Parizu 2024, a u glavnom gradu Francuske će debitovati i brejkdensing, ili brejking

Objavljeno: 15:39h

Srpska olimpijska šampionka Jovana Preković, po svemu sudeći, neće braniti zlato osvojeno u Tokiju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine!

Najbolja karatistkinja sveta, ali i sve njene kolege, naime, neće učestvovati na ovim igrama, pošto su Francuzi odlučili da umesto ovog sporta, koji po njihovom mišljenju nije dovoljno atraktivan, uvrste druge sportove, kao što je, pazite sad - brejkdens!

Kako piše USA Today, organizatori Olimpijskih igara imaju zadnju reč, kad je reč o izboru sportova koji će se predstaviti na Igrama, i atraktivni sportovi kao što su skejtbording, surfing i sportsko penjanje imaju zagarantovanu budućnost i u Parizu, ali i dalje.

Jovana Preković
foto: Profimedia

Iza svega stoji želja Međunarodnog Olimpijskog Komiteta da "podmladi" svoju publiku, a tradicionalni karate se, izgleda, ne uklapa u tu viziju.

U skejtbordingu, recimo, čak 4 od 6 medalja uzeli su takmičari stari 13 ili manje godina!

Sve tri ove nove discipline će imati mesto i u Parizu 2024, a u glavnom gradu Francuske će debitovati i brejkdensing, ili brejking.

Međutim, drugi sportovi, među kojima je i karate - verovatno neće imati mesta u Parizu.

Jovana Preković
foto: Profimedia

Međunarodni Olimpijski komitet dozvoljava gradovima domaćinima da dodaju sportove po svojoj želji, i za karate je imalo smisla da bude deo programa u zemlji iz koje je potekao - u Japanu. Takođe, Japanci vole bejzbol i softbol, pa je i to imalo smisla.

Ali ovi sportovi, piše USA Today, jednostavno nisu dovoljno "moderni" za Pariz 2024.

(Espreso/USA Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.