PONOVO KAO U RIJU: FILIP FILIPOVIĆ je NAJBOLJI igrač olimpijskog turnira!
Foto: Profimedia

apslutno zasluženo

PONOVO KAO U RIJU: FILIP FILIPOVIĆ je NAJBOLJI igrač olimpijskog turnira!

Srbija ima i najboljeg golmana takmičenja u Japanu, s obzirom da se Branislav Mitrović našao i idealnom timu Igara

Objavljeno:

Ceo svet pod nogama. Na kolektivnom i individualnom planu. Niko na ovoj planeti ne barata vaterpolo loptom bolje od – Filipa Filipovića. I to naš as ima crno na belo, pošto je proglašen za najboljeg pojedinca olimpijskog turnira u Tokiju.

Zasluženo, po svim parametrima. Kad je bilo najpotrebnije, novi član Olimpijakosa potvrdio je klasu i vukao ekipu Dejana Savića napred. U završnici polufinalnog duela sa Španijom postigao je pobedonosni gol koji ulazi u antologiju našeg sporta, a u finalu sa Grcima bio je lider u svakom smislu.

Filip Filipović
foto: Profimedia

Posledica: zvanje najboljeg igrača vaterpolo turnira Igara u Tokiju. Pre pet godina u Rio de Žaneiru dobio je isto priznanje. Oba puta se okitio zlatom. Oduvao je konkurenciju.

Srbija ima i najboljeg golmana takmičenja u Japanu, s obzirom da se Branislav Mitrović našao i idealnom timu Igara. Njegove partije u nokaut fazi potvrda je da je nagrada otišla u prave ruke.

Osim Filipovića i Mitrovića, idealni tim vaterpolo turnira čine Kristijan Manherc (Mađarska), Stilijanos Argiropulos (Grčka), Rođer Tahulj (Španija), Jusuke Inaba (Japan) i Aleksandar Ivović (Crna Gora).

Ivović je i najbolji strelac, postigao je 23 gola.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.