FILIP POSLAO PORUKU NASLEDNICIMA: Doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama
Foto: Profimedia

najlepši kraj

FILIP POSLAO PORUKU NASLEDNICIMA: Doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama

Filipović se na zanimljiv način zahvalio selektoru Dejanu Saviću

Objavljeno: 13:38h

Vaterpolisti Srbije odbranili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u finalu savladali selekciju Grčke sa 13:10.

Ova medalja je posebna za sedmoricu veličanstvenih kojima je ovo bilo poslednje veliko takmičenje u reprezentaciji Srbije.

Jedan od njih je i kapiten našeg tima, Filip Filipović koji je posle finala izjavio:

- Ova generacija nije mogla da se oprosti na bolji način. Kao što su Žile i Boba (Živko Gocić i Slobodan NIkić) u Riju, tako sad i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezulatte i davaće. Samo je bitno verovati do kraja - izjavio je Filipović srpskim novinarima u Tokiju, a potom je pričao o selektoru Dejanu Saviću.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: EPA/Patrick B Kraemer

- Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj "debeli čovek" zna šta radi, uradio je to evo već drugi put. Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli - na zanimljiv način Filipović se zahvalio selektoru Dejanu Saviću.

Za kraj svog obraćanja, Filip Filipović je poslao poruku naslednicima u reprezentaciji:

- Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je najpotrebniji bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih vise "daviti", doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama - zaključio je Filipović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.