LEGENDARNI LUIS ŠOKIRAN VIĐENIM U ŠTAFETI: Potpuna sramota, neprihvatljivo
Foto: Profimedia

katastrofalna trka

LEGENDARNI LUIS ŠOKIRAN VIĐENIM U ŠTAFETI: Potpuna sramota, neprihvatljivo

U finale su na kraju su prošli: Jamajka, Kina, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Gana i Japan

Objavljeno: 12:16h

Karl Luis, osvajač devet olimpijskih zlatnih medalja, žestoko je kritikovao nastup američke atletske štafete na 4x100 metara.

Legendarni atletičar trku je posmatrao iz svog doma u Hjustonu i bio je šokiran viđenim.

- Ovo je bilo kao da fudbalski trener priča timu u Superboulu i gubi sa 99:0, jer su oni bili potpuno nespremni. Ovo je neprihvatljivo. Tužno je gledati ovako nešto. Mi se na ovim Igrama igramo ljudskim životima. Zato sam tako uznemiren. Sve je lako moglo da se izbegne. Amerika gleda i navija i onda ljudi vide ovu klovnovsku predstavu. Ne mogu to da podnesem. Neprihvatljivo je, nije teško trčati štafetu - rekao je legendarni Luis za "USA Today".

On je odmah posle trke poslao niz poruka i na Tviteru.

- Tim SAD uradio je sve što je moglo da se uradi pogrešno. Trčali su u pogrešnim izmenama, nije bilo liderstva. Potpuna sramota, potpuno neprihvatljivo da američki tim izgleda gore nego neki klinci koje sam video - rekao je Luis.

Sjajno sprinter je dodao i ovo:

- Sa individualne strane, svaki mogući agent bio je tamo, svako je pričao trenerima, želeli su da njihov momak trči, svi kažu da moramo da trčimo sa šestoricom, kako bi svaki dobio medalju. Poslednje na šta misle je kako da tim pređe ciljnu liniju za SAD. Radio se o istoj stvari, sebičnosti - zaključio je Karl Luis.

U finale trke 4x100 metara na kraju su prošli: Jamajka, Kina, Kanada, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Gana i Japan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.