ISKEN SAVIĆ NAKON PORAZA OD HRVATSKE: "Loš početak, pa još gori kraj"!
Foto: Starsport©

idemo dalje

ISKEN SAVIĆ NAKON PORAZA OD HRVATSKE: "Loš početak, pa još gori kraj"!

Predstoji nam utakmica sa Crnom Gorom, koja u suštini ni nama ni njima ne znači, samo da vidimo koji ćemo biti u grupi i da se što bolje spremimo za najbitniji utakmicu na turniru, a to je četvrtfinale

Objavljeno:

Vaterpolisti znaju da će igrati u četvrtfinalu olimpijskog turnira, ali ono što ih brine jeste igra protiv Hrvatske. Već u ranoj fazi meča naši su dozvolili protivniku da se odlepi, pa je sve kasnije bilo mnogo teže… Rival je slavio - 14:12, pa može da se zaključi da je još jednom zakazala odbrana aktuelnih olimpijskih šampiona, baš kao i na startu protiv Crvene furije.

Loš početak, pa još gori kraj. Protiv Španije 13, protiv Hrvatske 14, ne sećamo se kad je Srbija poslednji put primila toliko golova. Sigurno da nam je to ozbiljan alarm”, priznao je posle utakmice selektor Dejan Savić.

- Loš početak, loše smo ušli u meč, bez koncentracije… Ozbiljan rezultat smo jurili, uspeli da stignemo, igru smo možda namestili, ali je falila realizacija. U odredjenim trenucima smo primili lake golove, dozvolili smo im da ponovo naprave visoku razliku i više to nismo uspeli da stignemo. Jednostavno smo na kraju samo branili čast -

Dejan Savić
foto: EPA/Antonio Bat

Srbija je gubila 5:1, pa stigla na 8:8 i onda ponovo preustila igru Hrvatima. Jedan deo utakmice je bio sasvim dobar za naš tim, ali o tim trenucima Savić nije želeo detaljnije da priča.

- Ne mogu nikoga da hvalim i ne želim. Predstoji nam utakmica sa Crnom Gorom, koja u suštini ni nama ni njima ne znači, samo da vidimo koji ćemo biti u grupi i da se što bolje spremimo za najbitniji utakmicu na turniru, a to je četvrtfinale - podvukao je Dejan Savić.

Lošem ulasku u utakmicu pričao je i Dušan Mandić.

- Užasan start. Početak mekan, mlohav. Oni su bili mnogo agresivniji. Ništa mi se nije dopalo. Ovo moramo ozbiljno da shvatimo”, naglasio je Mandić. “Grešili smo strašno u odbrani i u napadu s igračem više. Primili smo 14 golova. To je suviše. Glave gore, idemo da igramo sa Crnom Gorom, ali moramo mnogo bolji pristup da igramo. Kao protiv Australije. A sad smo potpuna kontra. Velike su nam oscilacije, to ne sme da se dešava. Imamo šansu, najvažnije je četvrtfinale. Idemo da vidimo šta će dalje da se dešava. Protiv Crne Gore moramo da damo maksimum i odigramo odbranu -

Dušan Mandić
foto: Starsport©

Duel sa Crnom Gorom je na programu u ponedeljak od 14.00 po srpskom vremenu.

- Važno utakmica za nas zbog samopouzdanja, zbog samopoštovanja. Vratili smo bili i ovde posle jako lošeg starta. Bili smo na 8:8, u potpunom egalu iz veoma loše igre. Ali, ništa još nije gotovo. Igra se. Biće bolje - veruje u svoj tim Mandić.

Sasvim staložen je pred novinare došao iskusni Duško Pijetlović.

- Suštinski nije bilo loše u smislu ritma, u smislu kvaliteta naše igre. Primali smo stvarno jeftine golove, posebno na početku gde su se oni odlepili na 5:1 a mi morali da stižemo rezultat. Tu se videlo da smo fizički spremniji od njih i dosta kvalitetniji. Ali, jednostavno ne može da se igra kad primaš takve golove. Svaki naš skok, oni lako iskorače ispred nas. Ali, generalno gledano za nastavak takmičenja, ako uspemo da popravimo koncentraciju, što se nadam, mislim da će biti mnogo bolje. Nije toliko loše jer smo u četvrtfinalu. Ko god da nam dođe tamo, apsolutno nam je svejedno. Na nama je da radimo na koncentraciji -

Duško Pijetlović
foto: AP

I on je naglasio da je sledeći okršaj bitan, ne zbog rezultata.

- Značajna je utakmica u smislu vraćanja sigurnosti u odbranu. Nadam se da ćemo imati definisanu odbranu od početka, da znamo šta se radi i kako, da neće biti padova koncentracije gde se primaju golovi bez ikakve logike. Da će se iz odbrane crpeti sigurnost i bila bi realizacija u napadu kvalitetnija - zaključio je Pjetlović.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.