SRPSKI DVOJAC POD UTISCIMA: Ostaje žal za medaljom - VELIKI JE USPEH UĆI U FINALE NAKON SVEGA!
Foto: Profimedia

U pravu su

SRPSKI DVOJAC POD UTISCIMA: Ostaje žal za medaljom - VELIKI JE USPEH UĆI U FINALE NAKON SVEGA!

Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe

Objavljeno: 04:19h

Srpski dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić osvojio je peto mesto u finalu Olimpijskih igara.

Ovo se može smatrati velikim uspehom, nakon pehova koji su ih zadesili po dolasku u Tokio.

- Ovo nije bila najbolja trka. U najgorem momentu se osetilo sve što nas je pratilo. Izolacija, karantin… Veliki je uspeh ući u finale nakon svega. Između kvalifikacija i polufinala imali smo dužu pauzu, dok to nije bio slučaj između polufinalne i finalne trke. Falilo nam je svežine. Treba biti realan, ostaje velika žal za medaljom, jer smo pokazali da imamo kvalitet. Sport je nekada surov, moramo da se izdignemo iznad situacije i nastavimo dalje. Zahvalio bih se predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću, ministru Vanji Udovičiću i generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom na pomoći koja nam je pružena prilikom priprema za Igre. Kada smo u decembru počeli da radimo sa trenerom Stojićem, podigli smo kvalitet nastupa kao i ambicije. Pariz je blizu, za tri godine, i to je naš sledeći cilj - rekao je Miloš Vasić nakon završene finalne trke.

Martin Mačković je istakao da je naš dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

- Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni 5. mestom, ali ostaje žal nakon svega - emotivan je bio Mačković.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.