MILICA NIJE KRILA VELIKU RADOST: Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna
Foto: Profimedia

ODUŠEVLJENA

MILICA NIJE KRILA VELIKU RADOST: Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna

Olimpijska šampionka kaže da je ovo dan koji nikada neće zaboraviti

Objavljeno: 16:24h

Milica Mandić bila je presrećna zbog drugog olimpijskog zlata u karijeri. U izjavi za RTS posle ceremonije proglašenja pobednika poručila je da na najbolji način zaokružuje nastup na Omimpijskim Igrama.

- Najbolja srpska sportistkinja svih vremena... Kako to lepo zvuči - nasmejala se Mandićeva i dodala:

- Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom. Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje - rekla je Milica.

Milica Mandić
foto: Profimedia

Upitana je da uporedi ovaj uspeh sa onim iz Londona 2012.

- Meni se čini da je uspeh veći. Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono pto sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala u ovome i kakavu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu.

Kaže da je ovo dan koji nikada neće zaboraviti. Pobedila je u finalu svetsku šampionku.

- Sve protivnice su bile jako odlične. Druga protivnica iz Poljske je aktuelni vicešampion, bila je i vicešampion Evrope. Jednostavnbo, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem bornu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom - dodala je Milica Mandić.

Milica Mandić
foto: Profimedia

Milica je govorila i o Tijani Bogdanović.

- Svi ste već videli, Tijana Bogdanović. Mogu da pričam da će u sledćem olimpijskom ciklusu u Parizu dopuniti to što joj nedostaje. Ona je izvanredna devojka i toliko sam srećna što smo posle Rija zajedno uspeli da osvojimo ovu medalju. na je devojka koja zaslužuje da bude prva. Nemam reči za nju, toliko smo zajedno prošle toga, i dobrog i lošeg. Kad sam ušla u finale, bila sam srećna što smo nas dve tu, na mojim poslednjim Igrama zajedno uzeli medalju - zaključila je Mandićeva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.