IVANA ŠPANOVIĆ OTPUTOVALA!
Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

SREĆNO!

IVANA ŠPANOVIĆ OTPUTOVALA!

Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo

Objavljeno: 07:27h

Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku sinoć su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre.

Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomašević, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević.

Dragana Tomašević je u nedelju doputovala u Tokio.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje, trener Goran Obradović istakao je da očekuje da atletičari dostojno reprezentuju Srbiju, i ako je mogće, da postave svoje nove lične rekorde.

Strahinja Jovančević, Goran Obradović
foto: Printscreen/Youtube/pesicdec

"Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji", istakao je Obradović pred poletanje.

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju.

Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

"Bila bih neskromna kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva eekam da poenu Igre", rekla je Španovićeva.

Ivana Španović
foto: EPA/Sascha Steinbach

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

"Srećna sam što sam deo olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe", rekla je Marija.

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremio za takmičenje.

"Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće", rekao je Armin.

Bogato olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

"Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezultate preko 21,10 metara. Biae teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio", istakao je Asmir.

Od srpskih atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Srbiju ae u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Starović će drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Presrećan sam što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršmo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe", rekla je Milica.

Strahinja Stefanović ne krije da očekuje najviswe na svojim prvim Igrama.

"Uzbuđen sam jer je napokon došao trenutak da putujem na svoje prve Igre. Nadam se da vas nećemo razočarati", ističe Strahinja.

Svoj debi na Olimpijskom sceni imaae i Bojan Zdelar. On će učestvovati u disciplinama K1 - 200m i K1 - 1000m.

"Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo se pripremali i svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman", kaže Bojan.

Glavni trener reprezentacije Akoš Verecki istakao je da očekuje samo najbolje.

"Bila je ovo velika avantura, jer su Igre odložene za godinu dana. Bio sam na Olimpijskim igrama tri puta kao sportista, a sada prvi put idem na Igre kao trener. Pripreme su bile dobre, nije bilo povreda i to je bitno. Jedva eekamo takmičenje", rekao je Verecki.

Milan Djenadić, trener sve tri posade, istakao je da se nada da će kajakaški tim Srbije obradovati celu naciju rezultatima u Tokiju.

U disciplini K1 - 200m Milica Novaković će nastupiti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 - 500m poeeti 4. avgusta.

Bojan Zdelar će na Igrama u Tokiju nastupati u dve discipline K1 - 200m i K1 - 1000m. U disciplini K1 - 200m nastupa 4. avgusta, dok u K1 - 1000m nastupa 2. avgusta.

Strahinja Stefanović će na svom debiju na Olimpijskim igrama nastupati 4. avgusta u disciplini K1 - 200m.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.