UMALO HOROR NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU: A tu je i NESNOSAN SMRAD, Japanci se BAŠ BRUKAJU!
Foto: Profimedia

au

UMALO HOROR NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU: A tu je i NESNOSAN SMRAD, Japanci se BAŠ BRUKAJU!

Neko je mogao ozbiljno da se povredi

Objavljeno: 09:48h

Takmičenje u triatlonu bilo je u centru pažnje i pre početka Igara u Tokiju.

Razlog je zagađena voda u Tokijskom zalivu i potencijalno zaražavanje takmičara tokom plivanja.

Iako su organizatori uradili sve što je bilo u njihovoj moći da prečiste vodu u zalivu, prosuli čak 22.000 tona peska koji treba da privuče određene mikroorganizme koji mogu da filtriraju vodu i unište bakteriju Ešerihija koli, uprkos svom uloženom trudu, i dalje se osećao nesnosan miris vode.

Problem je u tome što Tokio nema odvojene odvode za kišnicu i kanalizaciju, pa sve na kraju završi upravo u zalivu. Za plivače je kvalitet vode predstavljao veliki problem, ali mnogi ne žele da se sam zaliv prečisti zbog toga što se mnoge alge i školjke hrane upravo onim što pronalaze u njemu.

Dozvola za takmičnje je na kraju data, ali sam start trke obeležio je umalo stravičan skandal.

Naime, znak za start dat je baš onda kada se ispred platforme nalazio brod koji je blokirao polovinu takmičara da krenu na pravi način. Početak je ponovoljen i to nije problem, već to što je neko mogao da završi ispod broda i ozbiljno se povredi.

Takmičenje je posle kraće pauze restartovano, a zlatnu medalju je osvojio takmičar iz Norveške, Kristijan Blumenfelt sa vremenom od sat, 45 minuta i četiri sekunde. Srebro je pripalo Aleksu Jiju iz Velike Britanije, dok je Hejden Vajld uzeo bronzu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.