FILMSKA LJUBAVNA PRIČA DAMIRA MIKECA: Morao je da dobije odobrenje SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE da bi se venčao!
Foto: Printscreen

kakva priča

FILMSKA LJUBAVNA PRIČA DAMIRA MIKECA: Morao je da dobije odobrenje SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE da bi se venčao!

Melisa Ivet Karbaljo kaže da ju je Damir osvajao sa mnogo pažnje i onda je pozvao da dođe u Srbiju

Objavljeno: 11:41h

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a njegov put do odličja, kao i interesantna životna priča mogu slobodno da se presele na filmsko platno.

Mikec je rezultatom 237,9 krugova osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri i prvu medalju za Srbiju u Tokiju.

On je ostvario sportski san i došao do dugo čekanog odličja sa najvećeg sportskog događaja.

Njegov životni put je zanimljiv, rođen je u Splitu, tokom karijere je nastupao na takmičenjima u više od 70 zemalja, a oženio je koleginicu koja se takođe bavi streljaštvom iz El Salvadora Melisu Karbaljo.

"Upoznali smo se na strelištu i od tada se ne razdvajamo. Malo pomalo naše prijateljstvo preraslo je u ljubav. Zaprosio sam je, ali sam morao i da razgovaram sa njenom majkom i četiri sestre u glavnom gradu San Salvadoru, da bih Melisu doveo u Beograd", ispričao je pre devet godina za "Novosti" Damir Mikec.

Melisa Ivet Karbaljo kaže da ju je Damir osvajao sa mnogo pažnje i onda je pozvao da dođe u Srbiju.

"Nisam znala ni gde je Srbija. Samo su mi rekli da je na jugu Evrope i da u njoj ima snega. Nikada ranije nisam videla sneg, ali mi se zimus nije dopao, bio je leden. Najlepše je gledati sneg iz tople sobe. Ovde sam se smrzla, a potom i skuvala, jer je vaše leto toplije od našeg u Salvadoru", pričala je sa osmehom Melisa.

Damir i Melisa venčali su se u crkvi Ružici na Kalemegdanu.

"Venčali smo se kao pravoslavac i katolkinja uz posebno odobrenje Patrijaršije SPC koje je Melisa potpisala, obavezujući se da će decu vaspitati u našem duhu. Građansko venčanje je bilo na brodu. Tada smo se dogovorili da ćemo se venčati i na katolički način u Salvadoru. To se dogodilo kada smo bili na Panameričkim igrama. Iznajmili smo kuću na plaži, doveli fratra i vesele goste, tako da je bilo lepo", otkrio je Damir.

Srpski strelac je imao tu sreću da odrasta pored svog starijeg brata, Gorana, koji je bio reprezentativac u streljaštvu, a kako je Damir svojevremeno rekao - njegove rezultate je odavno prestigao.

Stariji brat, Goran Mikec nije tokom karijere imao nekih zapaženih rezultata, međutim, sada se može pohvaliti da je trener čoveka koji je Srbiji doneo prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Dva puta je osvajao Evropski šampionat, nekoliko puta i Svetski kup, dok se okitio jednim zlatom i na Mediteranskim igrama.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.