FORMULA 1 FANOVI SE SPRDAJU SA 'PREPISKOM' DIREKTORA TRKE I ŠEFA MERCEDESA: Dvostruki standardi u F1?! (FOTO/VIDEO)
Luis Hamilton i Toto Volf (Mercedes), Foto: EPA / Srdjan Suki

farsa

FORMULA 1 FANOVI SE SPRDAJU SA 'PREPISKOM' DIREKTORA TRKE I ŠEFA MERCEDESA: Dvostruki standardi u F1?! (FOTO/VIDEO)

Majkl Mazi ima potpuno drugačiji stav od onog koji je pokazao u nedelju povdom poseta šefova ekipa direkciji trke

Objavljeno:

Direktor trka u šampionatu Formule 1 Majkl Mazi upozorio je danas sve ekipe da bi mogle biti kažnjene ako posete direkciju trke bez prethodnog odobrenja, preneo je Bi-Bi-Si.

Kazne za kršenje člana 12.2.1.i Međunarodnog sportskog kodeksa mogu da budu od opomene, preko novčanih i oduzimanja bodova čak do diskvalifikacije.

Toto Volf (šef ekipe Mercedesa) i Kristijan Horner (Red Bul) posetili su stjuarde na trci za Veliku nagradu Velike Britanije, u periodu kada je trka bila prekinuta crvenim zastavama, nakon incidenta u kojem je vozač Mercedesa Luis Hamilton zakačio Maksa Ferstapena iz Red Bula.

Holanđanin je nakon toga udario u zaštitnu ogradu, a posle odustajanja odveden je na preglede u bolnicu.

U komunikaciji tokom trke između Volfa i Mazija, šef Mercedesa je rekao da je poslao mejl, koji je sadržao dijagrame i smernice za preticanje, dok mu je direktor trke rekao da se "slobodno popne gore i poseti stjuarde".

Isto to kasnije je uradio i Horner, koji je nakon toga rekao da je to učinio samo radi "uravnoteženosti". Zbog svega ovoga Mazi se našao pod udarom javnosti i optužuju ga da favorizuje Mercedes, a na Tviteru su se pojavili mnogi smešni komentari i "mimovi" povodom njihove prepiske.

Hamilton je u trci kažnjen obaveznim stajanjem od 10 sekundi, ali je uprkos tome zabeležio pobedu.

U generalnom plasmanu šampionata vodi i dalje Ferstapen sa 185 bodova, dok je aktuelni šampion smanjio razliku na samo osam bodova (177). Pre ove trke bilo je 36.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.