SKANDAL U TOKIJU DAN PRED OTVARANJE OI: Direktor ceremonije otvaranja dobio OTKAZ, razlog je KATASTROFALAN! (VIDEO)
Odluka je saopštena pre nekoliko sati, Foto: Profimedia

KENTARO KOBAJAŠI

SKANDAL U TOKIJU DAN PRED OTVARANJE OI: Direktor ceremonije otvaranja dobio OTKAZ, razlog je KATASTROFALAN! (VIDEO)

- Saznali smo da je gospodin Kobajaši načinio komentare koji se rugaju tragičnim dešavanjima u istoriji, u jednom od svojih nastupa - rekla je Hašimoto

Objavljeno: 08:03h

Direktor ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, komičar Kentaro Kobajaši, dobio je otkaz samo dan pre zvaničnog otvaranja Igara, pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak skeča iz 1998. godine u kojem on pravi neumesnu šalu u vezi sa Holokaustom.

Seiko Hašimoto, predsednica Organizacionog komiteta Igara, objavila je pre nekoliko sati ovu odluku, rekavši da je Kobajaši otpušten i da će zvaničnici izvršiti inspekciju ceremonija otvaranja i zatvaranja, koje je trebalo da režira komičar.

- Saznali smo da je gospodin Kobajaši načinio komentare koji se rugaju tragičnim dešavanjima u istoriji, u jednom od svojih nastupa - rekla je Hašimoto, ali dodala je da neće podneti ostavku zbog ovoga.

Kontroverzna "šala" zbog koje je Kobajaši dobio otkaz desila se pre 23 godine, tokom izvedbe komičarskog dueta Ramen, a on je u toj predstavi spomenuo Holokaust na neprikladan način (iako su neki Japanci osporavali tačnost konteksta ove šale koji je naveden u medijima).

Centar Simon Vizental je osudio Kobajašija zbog ovog snimka, navevši da bi "svako povezivanje ove osobesa Olimpijskim igrama u Tokiju uvredilo sećanje na 6 miliona ubijenih Jevreja".

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.