PRONAĐEN NESTALI SPORTISTA: Policija ispituje šta se dogodilo otkako je pobegao
Foto: Profimedia

SREĆAN KRAJ

PRONAĐEN NESTALI SPORTISTA: Policija ispituje šta se dogodilo otkako je pobegao

Dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko ostavio je poruku da ne želi da se vraća u svoju zemlju

Objavljeno: 16:12h

Sportista iz Ugande koji je prošle nedelje pobegao sa predolimpijskih treninga u zapadnom delu Japana, pronađen je i policija ga ispituje.

Kako je danas saopšteno iz policije prefekture Mije, 20-godišnji dizač tegova iz Ugande Džulijus Sekitoleko pronađen je u gradu Jokaiči, 170 kilometara istočno od grada u kome je boravio, u zapadnom Japanu.

Policija ispituje šta se dogodilo otkako je Sekitoleko u petak pobegao iz svog hotela u Izumisanu, u Osaki. On je tada ostavio poruku da ne želi da se vraća u svoju zemlju.

On je ostavio svoj prtljag uz poruku da želi da ostane da radi u Japanu. Prema poslednjim rang-listama, Sekitoleko nije uspeo da izbori učešće na Olimpijskim igrama po dolasku u Japan i trebalo je da se vrati kući ove nedelje.

Olimpijske igre u Tokiju
foto: Profimedia

Po dolasku u Japan, u olimpijskom timu Ugande, 19. juna, jedan član bio je pozitivan na koronavirus i odmah je stavljen u karantin, a preostali su autobusom otputovali u Izumisano.

Nekoliko dana kasnije i drugi član tima bio je pozitivan, zbog čega su preostali članovi tima i vozači, koji su bili u bliskom kontaktu sa njima, morali u izolaciju.

Zdravstveni zvaničnici saopštili su da su oba sportista iz Ugande zaraženi delta sojem koronavirusa. Tim Ugande je trenirao od 7. jula po izlasku iz izolacije, a danas je krenuo u Olimpijsko selo, bez Sekitoleka.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.