SLOVENCI BI PORED SVOJE ZASTAVE DA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA NOSE JOŠ JEDNU: Stigla je molba MOK-u!
Foto: BETA/Tina KOSEC

videćemo

SLOVENCI BI PORED SVOJE ZASTAVE DA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA NOSE JOŠ JEDNU: Stigla je molba MOK-u!

Olimpijske igre će biti održane od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju

Objavljeno:

Evropski komesar Margaritis Shinas i slovenački premijer Janez Janša imaju jednu molbu za Međunarodni olimpijski komitet.

Oni su tražili da se sportistima Slovenije, zemlje koja trenutno predsedava EU, dozvoli da na ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju pored nacionalne, nose i zastavu EU.

Nošenjem zastave EU uz svoju "slovenački sportisti postali bi ambasadori evropskog jedinistva i vrednosti koje podupiru našu Uniju, a koje se podudaraju sa vrednostima olimpizma", napisali su Shinas i Janša u pismu predsedniku MOK Tomasu Bahu.

Shinas, čiji portfolio kao komesara za "promociju evropskog načina života" uključuje sportsku komponentu, napisao je da bi zastava mogla da stoji kao "simbol miroljubive koegzistencije, tolerancije i solidarnosti".

"Potpuno ćemo vas podržati oko uvođenja ovog posebnog i istorijskog gesta", napisali su Bahu dodajući da bi mogao da "posluži kao moćan prikaz kako jedinstvo i mir moraju da budu proslavljeni kroz ovakav događaj jer su od ključnog značaja za evropski i olimpijski duh".

"Verujemo da su, kao dve organizacije ujedinjene oko tih zajedničkih vrednosti, EU i MOK jedinstveno pozicionirani da promovišu mir i razumevanje u vreme kada je to svetu najpotrebnije", napisali su Shinas i Janša, preneo je EURATIV.com.

Olimpijske igre će biti održane od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.