JUŽNOKOREJSKI TIM BIĆE DRUGAČIJI: Nije retkost da države na Olimpijske igre povedu sopstvene kuvare
Foto: Profimedia

VODE SVOJE LJUDE

JUŽNOKOREJSKI TIM BIĆE DRUGAČIJI: Nije retkost da države na Olimpijske igre povedu sopstvene kuvare

Sjedinjene Države uradile su nešto slično u Pekingu 2008. godine

Objavljeno: 16:45h

Južnokorejski olimpijski tim spremaće hranu za svoje sportiste odvojeno i prikazivaće sastojke tokom Olimpijskih igara u Tokiju, rekao je danas portparol južnokorejskog tima.

Južna Koreja je povremeno iritirala Japan ovakvim odlukama, kao što je suzbijanje uvoza japanskih plodova mora, navodeći zabrinutost za sigurnost nakon cunamija u Fukušimi 2011. godine i nuklearne katastrofe, prenosi Rojters.

Olimpijski komitet saopštio je da je rezervisao hotel u blizini olimpijskog sela za pripremu i dostavu obroka u boksu svojim sportistima, dodajući da je zemlja na svim Olimpijskim igrama vodila programe ishrane kako bi svojim sportistima pomogla da se osećaju kao kod kuće.

Olimpijske igre u Tokiju
foto: Profimedia

Nije retkost da države na olimpijske igre dovedu sopstvene kuvare, to su Sjedinjene Države uradile na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada su same služile hranu.

Južnokorejski tim je takođe pojačao proveru bezbednosti hrane na igrama u Tokiju kako bi izmerio nivo radioaktivnog cezijuma, a njihovi kuvari pripremaju oko 400 obroka dnevno.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.