VATERPOLISTI I TEKVONDISTI KRENULI KA JAPANU: Bitno je na koga idemo u četvrtfinalu!
Foto: oks.org.rs

velike ambicije

VATERPOLISTI I TEKVONDISTI KRENULI KA JAPANU: Bitno je na koga idemo u četvrtfinalu!

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, kao i vaterpolo reprezentacija Srbije, ponovo ciljaju medalje

Objavljeno: 09:01h

Vaterpolo i tekvondo reprezentacije Srbije večeras su letom preko Istanbula otputovale u Japan na poslednji deo priprema pred početak Olimpijskih igara u Tokiju.

Nakon sletanja u Tokio vaterpolisti Srbije nastaviće put ka Kašivazakiju u kojem će obaviti pripremni kamp, dok će se tekvondo reprezentacija Srbije smestiti u Olimpijsko selo.

Na konferenciji za medije selektor vaterpolista Dejan Savić istakao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da je ekipa spremna za nastup u Tokiju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, Dejan Savić, Milan Aleksić, Dušan Mandić
foto: Starsport©

- Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtfinalu. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta - izjavio je Savić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da pred ekipom neće biti lak zadatak da se odbrani olimpijsko zlato, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da do toga dođe.

Filip Filipović
foto: Starsport©

- Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti - rekao je Filipović.

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović i trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su nas na protekla dva izdanja Olimpijskih igara obradovale medaljama istakao je da su one spremne da u Tokiju pruže svoj maksimum.

- Idemo na Olimpijske igre, a ne na bilo kakvo takmičenje. Očekivanja su nam uvek najveća. Imamo želju da budemo vrlo uspešni, čekali smo ovo pet godina. Jedva čekamo da uđemo u Olimpijsko selo i da dočekamo naše takmičenje - izjavio je Jović.

Tekvondo reprezentacija Srbije, Dragan Jović, Milica Mandić, Tijana Bogdanović
foto: oks.org.rs

Milica Mandić, osvajačica olimpijskog zlata iz Londona 2012. godine u kategoriji preko 67kg istakla je da je spremna za Olimpijske igre.

- Zadovoljna sam pripremnim delom. Uvedeni smo jako dobro u takmičarski deo. Zadovoljna sam formom, imali smo nekoliko test turnira do sada. Očekivanja su visoka, prvo sami od sebe očekujemo mnogo, a onda i javnost - rekla je Mandić.

Vaterpolisti Srbije takmičenje započinju 25. jula utakmicom grupne faze protiv reprezentacije Španije.

Tijana Bogdanović nastupa u okviru svoje kategorije 24. jula, dok će Milica Mandić na borilište izaći 27. jula.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.