SRBIJA OPEN 2021: Peto kolo puno preokreta
Foto: Šahovski savez Srbije

Šah

SRBIJA OPEN 2021: Peto kolo puno preokreta

U utorak će biti odigrana dva kola, od 10 i od 17 časova

Objavljeno:

Prvo međunarodno šahovsko prvenstvo "Srbija open 2021" otvoreno je danas u Beogradu, a na njemu se od 8. jula takmiči 500 igrača, među kojima i više od 50 velemajstora.

Odigrano je nešto više od polovine najjačeg otvrenog turnira u Evropi Srbija Open 2021.

Najjači srpski predstavnik, velemajstor Aleksandar Inđić (2607) remijem u topovskoj završnici ostaje pri vrhu tabele, dok se partija na drugom stolu izmedju Kovalenka i Ševšenka uz pregršt preokreta završila nerešeno nakon 164. poteza i šest i po sati igre.

Vredan je pomena nesrećan poraz našeg mladog omladinca - velemjstora Velimira Ivića (2582) koji je odigrao dobru partiju i u jasno dobijenoj poziciji napravio previd nakon čega je bio primoran da pruži ruku intermajstoru iz Grčke.

Srbija open 2021
foto: Šahovski savez Srbije

Među ženskim takmičarkama odličnu borbu pružila je mlada Žozefina Heineman (2285) ženski velemajstor iz Nemačke, u meču protiv sprskog velemajstora Miodraga Perunovića uspela je odigrati egal partiju. Perunović je zadovoljan podeljenim bodom jer je protivnica kako kaže pružila dobru partiju u koju je ušla apsolutno spremna.

Na amaterskom turniru siguran na tronu ostao je Kazakstanac Nurgalijev Sauat. Sve pohvale za rezultat šezdesetšestogodišnjeg Nastić Veselina koji je nakon 4 pobede iz 4 partije, izgubio meč protiv vodećeg i tako prekinuo sjajan niz te sa prvog pao na 7. mesto.

U utorak će biti odigrana dva kola, od 10 i od 17 časova.

(Espreso/ŠSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.