POČELA JE VELIKA SPORTSKA PLANETARNA PRIČA U BEOGRADU: Borovčanin - Druga po veličini odmah iza OLIMPIJSKIH IGARA!
Foto: Dragana Udovičić

svaka čast

POČELA JE VELIKA SPORTSKA PLANETARNA PRIČA U BEOGRADU: Borovčanin - Druga po veličini odmah iza OLIMPIJSKIH IGARA!

Bokserski savez Srbije predstavljali su predsednik Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća SP u boksu 2021. Antonina Bogićević

Objavljeno:

Današnjim sastankom Organizacionog odbora, kojim presedava predsednik Aleksandar Vučić, otpočela je velika sportska planetarna priča, druga po veličini i masovnosti u 2021, odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju, izjavio je predsednik Bokserskog savza Srbije Nenad Borovčanin.

Od 26. oktobra do 6. novembra Srbija će biti domaćin Svetskog prvenstva u boksu, a tim povodom danas je u Palati Srbije održan organizacioni odbor na kom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije, sa kojima je razmotrio najvažnija pitanja u vezi sa organizacijom Svetskog prvenstva u boksu koje ce se održati u Beogradu ove godine.

Članovi Organizacionog odbora, među njima su ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Tomislav Momirović, Zlatibor Loncar, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonacelnika Goran Vesić i drugi, razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva.

Sastanku u Palati Srbije prisustvovali su i promoteri Svetskog prvenstva glumac Miloš Biković i jedan od najboljih boksera u istoriji ovog sporta Roj Džons Džunior.

Predsednik Vučić zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu, budući da je boks u Srbiji i zemljama u okruženju dugo bio nepravedno zapostavljen.

Predsednik je naglasio da je zato uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva.

Ministar sporta Ruske Federacije Oleg Maticin zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom dogadaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih dogadaja.

Ministar Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.

Bokserski savez Srbije predstavljali su predsednik Nenad Borovčanin i direktorka preduzeća SP u boksu 2021. Antonina Bogićević.

- Smotra najboljih boksera planete 2021. možemo reći da je već počela. Iako će same borbe za medalje startovati 26. oktobra, današnjim sastankom Organizacionog odbora kojim presedava naš predsednik Vučić, otpočela je velika sportska planetarna priča, druga po velicini i masovnosti u 2021, odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju - rekao je predsednik BSS Nenad Borovčanin.

"Na pripremama za organizacioni start ovog prvenstva za koje ćemo se potruditi da bude najbolje do sada organizovano učestvovao je veliki broj ljudi, sada samo nastavljamo dalje u još jačem tempu i sa još većim žarom i energijom. Srbija ce još jednom pokazati i dokazati celom svetu da je lider u organizaciji međunarodnih sportskih događaja, da je plemenita zemlja plemenite veštine, najveći ambasador sporta i fer pleja na celoj planeti - zaključio je Borovčanin.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.