UPRAVA PARTIZANA SE HVALI SVOJIM REZULTATIMA: Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima!
Foto: Starsport©

samo da tako nastave

UPRAVA PARTIZANA SE HVALI SVOJIM REZULTATIMA: Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima!

Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji

Objavljeno:

Uprava vaterpolo kluba Partizan predstavila je danas rezultate rada u prethodnoj godini, uz ocenu da je to "prvi put u istoriji kluba da je napravljen kompletan finansijski i pravni presek stanja".

- Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mladjim kategorijama - rekao je predsednik kluba Jovan Lazarević, a preneo je sajt kluba.

Lazarević je dodao da je u tom procesu važna bila podrška državnih i lokalnih institucija, kao i Vaterpolo saveza Srbije.

- Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire - ocenio je on.

Iz kluba su saopštili da je cilj za narednu sezonu jačanje tima, uz mogućnost povratka igrača, koji su nekada igrali na "Banjici".

- Utisak na kraju sezone jeste da može i mora bolje i to je politika svakog kluba koji želi i ide ka tome da bude najbolji. Nismo nezadovljni, što se tiče prvog tima momci su dali trenutni maksimum, a već za sledeću sezonu ćemo se pripremiti mnogo bolje - rekao je član upravnog odbora, srpski vaterpolista Filip Filipović.

VK Partizan
foto: Starsport©

FIlipović je istakao da je najveći uspeh ostvaren u radu sa mladjim kategorijama, pa u klubu sada trenira oko 200 najmladjih.

- Doveli smo pojačanja koji će raditi na obuci, a želimo da u klub dodje još više stručnjaka koji će biti zaduženi za razvoj - dodao je on.

Direktor kluba Nikola Kuljača rekao je da je najteži korak bio da se napravi rezime svega što je radjeno, a prvi cilj koji je ostvaren je nesmetano treniranje na "Banjici".

- Ove godine smo na tri takmičenja za mladje kategorije osvojili prva mesta, jednom smo bili drugi i jednom peti, nastavili smo niz uspeha. Želimo da sledeće godine Partizan konkuriše za najviši plasman, a zadatak koji smo postavili jeste da se za tri godine klub vrati na ono mesto na kojem je nekad i bio - zaključio je Kuljača.

Partizan je sezonu u prvenstvu Srbije završio na šestom mestu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.