KRŠILA ANTIDOPING PRAVILA: Američka atletičarka suspendovana na pet godina (FOTO)
Foto: EPA/ NOUSHAD THEKKAYIL

OŠTRA KAZNA

KRŠILA ANTIDOPING PRAVILA: Američka atletičarka suspendovana na pet godina (FOTO)

Brijana Rolins-Meknil je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine na 100 metara s preponama

Objavljeno: 18:43h

Olimpijska šampionka na 100 metara s preponama, američka atletičarka Brijana Rolins-Meknil suspendovana je danas na pet godina zbog kršenja antidoping pravila i mogla bi da propusti i ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, ali i naredne u Parizu.

Jedinica za integritet atletike (AIU) saopštila je da je Rolins-Meknil po drugi put u karijeri suspendovana zbog "neovlašćenog postupanja u procesu upravljanja rezultatima" uzoraka doping kontrole.

Međutim, Rolins-Meknil se žalila Sudu za sportsku arbitražu koji je privremeno "zamrznuo" njenu suspenziju kako bi mogla da učestvuje na američkim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, saopštila je AIU.

CAS će o ovom slučaju odlučivati pre Igara u Tokiju koje počinju 23. jula. Ona je prethodno propustila sezonu 2017. godine kako bi izdražala jednogodišnju suspenziju zbog propuštenih doping testiranja.

Rolins-Meknil je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Ova 29-godišnja američka atletičarka je takodje bila i svetska prvakinja 2013. godine.

Ona je četvrta najbrža atletičarka u ovoj disciplini, pošto je na američkom nacionalnom prvenstvu ostvarila rezultat od 12,26 sekundi.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.