MEŠOVITA ŠTAFETA UŠLA U FINALE: Barna postavio novi nacionalni rekord!
Foto: EPA/Tamas Kovacs

srećno

MEŠOVITA ŠTAFETA UŠLA U FINALE: Barna postavio novi nacionalni rekord!

Bez plasmana u polufinale na 50 metara slobodno ostao je i Nikola Aćin koji je kvalifikacije završio za 22,51 sekundu što je bilo dovoljno za 30. poziciju

Objavljeno:

Plivačka meštovita štafeta Srbije na 4x100 slobodnim stolom plasirala se danas u finale Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Štafeta u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Tanja Popović i Nina Stanisavljević zauzela je četvrto mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 3:28,19. Srbija je na kraju imala ukupno šesto vreme u kvalifikacijama.

Pored Srbije, u finale su se plasirale i štafete Italije, Holandije, Velike Britanije, Poljske, Mađarske, Danske i Švedske.

Finale je na programu večeras od 19.31.

Andrej Barna je postavio novi nacionalni rekord u disciplini 50 metara slobodno pošto je u rasplivavanju za polufinale trku završio za 22,14 sekundi.

To mu, međutim, nije bilo dovoljno za polufinale pošto ga je u direktnom duelu pobedio Austrijanac Hajko Gigler (22,05).

Barna je u kvalifikacijama plivao 22,27 sekundi.

Bez plasmana u polufinale na 50 metara slobodno ostao je i Nikola Aćin koji je kvalifikacije završio za 22,51 sekundu što je bilo dovoljno za 30. poziciju.

Danas je nastupio i Ivan Lenđer u disciplini 100 metara delfin, ali nije prošao u polufinale. On je bio šesti u drugoj od sedam kvalifikacionih grupa rezultatom 54,52 sekunde što mu je donelo 52. mesto na kraju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.