SRBIJA U TEŠKOJ GRUPI, TERZIĆ ZADOVOLJAN: Priželjkivao sam ovo pre žreba!
Foto: Starsport©

biće lakši nastavak

SRBIJA U TEŠKOJ GRUPI, TERZIĆ ZADOVOLJAN: Priželjkivao sam ovo pre žreba!

Selektor Srbije ističe da ekipe koje imaju visoke ambicije moraju da pobeđuju sve

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A ovogodišnjeg Evropskog prvenstva sa selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije, Francuske i Bosne i Hercegovine, odlučeno je večeras žrebom u Beogradu.

Odbojkašice Srbije, dvostruke uzastopne prvakinje Evrope, svoje utakmice će igrati u Beogradu, a selektor Zoran Terzić je nakon žreba u održanog u Skupštini Grada Beograda izjavio da je zadovoljan grupom.

- Sigurno je da je naša grupa najjača, to je evidentno. Najveći broj kvalitetnih ekipa je u našoj grupi, ali to je otprilike onako kako sam i priželjkivao pre ovog žreba - da imamo jednu malo jaču grupu gde ćemo kroz te utakmice sticati samopouzdanje i formu za ono što nam sledi kasnije - rekao je Terzić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Ženska odbojkaška reprezentacija Rumunije, Zoran Terzić
foto: EPA/Sedat Suna

- Ja sam zadovoljan grupom. S jedne strane, jeste malo teža, a s druge ako bi se desilo da osvojimo prvo mesto u grupi najverovatnije bismo izbegli i Rusiju i Italiju do same završnice. Na kraju krajeva, ekipe koje imaju visoke ambicije moraju da pobeđuju sve - istakao je selektor Srbije.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. avgusta.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala igraće se u Beogradu i Plovdivu, a polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u glavnom gradu Srbije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.