SRBIN JE POBEDIO SVETSKOG REKORDERA I DOBIO 400 DOLARA: Na kraju je pola morao dati za taksi - NEVEROVATNA PRIČA !
Foto: Printscreen/youtube/Toplica Miljkovic

Bio je ponos Jugoslavije

SRBIN JE POBEDIO SVETSKOG REKORDERA I DOBIO 400 DOLARA: Na kraju je pola morao dati za taksi - NEVEROVATNA PRIČA !

Nisam se želeo odreći tog novca, a i imao sam moralnu obavezu prema ljudima koji su ulagali u mene

Objavljeno:

Jedan od najvećih trkača na srednjim prugama u JugoslavijiDragan Zdravković, da je intervju za hrvatski portal "Jutarnji". U kome se dotakao nekih od najvećih uspeha koje je postigao u karijeri.

- Istina, godine 1983. bio sam dvoranski prvak Evrope na 3.000 metara, ali godinu sam obeležio nekoliko meseci kasnije kad sam u Londonu pobedio Sebastijana Koa, u to vreme najboljeg trkača sveta, svetskog rekordera na 1.500 metara. Koe je bio zlatni iz Moskve, bio je nedodirljiv, on je gubio trke samo od Oveta, ili Krama, a ja sam ga pobedio. Taj moj uspeh je u roku od pola sata obišao ceo svet, što je u ono vreme bilo fantastično.

Jeste li mogli zaraditi kao jedan od najboljih na svetu?

- Kad sam pobedio Koa dobio sam 400 američkih dolara. Ipak, ujutru nisu poslali nikoga da nas odvede na aerodrom pa sam morao izdvojiti 200 dolara za taksi. U Lozani sam pobedio na jednom dosta jakom mitingu pa su mi za nagradu dali 20 dolara. To je stvarno bilo ponižavajuće pa sam im taj novac bacio pod noge. Da, bio sam malo prgav...

Zbog novca niste otišli na Olimpijske igre u Los Anđelesu 1984., a bili ste među favoritima za medalju?

- Atletski savez je uoči odlaska u Ameriku potpisao nekakav ugovor s Adidasom pa smo svi mi trebali trčati u njihovim sprintericama. Ja sam u to vreme imao ugovor sa Tigerom, bio sam njihov najbolji trkač, a oni su mi plaćali 12 hiljada dolara godišnje. Nisam se želeo odreći tog novca, a i imao sam moralnu obavezu prema ljudima koji su ulagali u mene. U to je vreme 12 hiljada dolara bio jako velik novac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.