BRAVO, CARE! Italijan će preći 1200 km da sakupi novac za SRPSKE VRTIĆE! Stiže 22. maja - sa JAKIM razlogom!
Foto: Printscreen/Instagram/@bikingwiththewolf

plemenitost

BRAVO, CARE! Italijan će preći 1200 km da sakupi novac za SRPSKE VRTIĆE! Stiže 22. maja - sa JAKIM razlogom!

Kao deo donatorske kampanje „Sezona Darivanja“, Fondacije Novak Đoković, Volfango će preći dug put kako bi selu Vajsko obezbedio sredstva potrebna za izgradnju predškolske ustanove

Objavljeno: 11:50h

Italijanski biciklista Volfango Pođi krenuće danas iz Firence u dobrotvorni poduhvat, kako bi prikupio sredstva za izgradnju dva vrtića u Srbiji, saopštila je danas Italijanska ambasada u Beogradu.

Putovanje će se odvijati u osam etapa i dugo je 1.200 kilometara, a ova trasa simbolično povezuje dva grada, navodi se u saopštenju i dodaje da bi Pođi trebalo da stigne u Beograd 22. maja.

Volfango Pođi
foto: Printscreen/Instagram/@vuk76

Kako se navodi, putovanje italijanskog sportiste moći će da se prati putem video snimaka, veb stranici i na društvenim mrežama, a tokom njega on će razgovarati sa lokalnim predstavnicima i meštanima.

- Odlučio sam se da putovanje traje od Firence do Beograda, jer je za mene to kao da idem od kuće do kuće, a i uvek sam želeo da učinim nešto korisno za Srbiju pružajući pomoć onim kojima je najpotrebnija. Putovanje će biti podeljeno u 8 etapa koje će proći kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju, gde ću u Beograd stići 22. maja nakon 1200 kilometara vožnje biciklom. Nisam slučajno izabrao 22.maj kao poslednji dan puta, jer je tada rođendan moje supruge ali i Novaka Đokovića - izjavio je humanista Vulfango Pođi.

U ovom poduhvatu učestvovaće i profesionalni sportisti, amateri, deca i svi oni koji budu želeli da se uključe u inicijativu, bar i na kilometar vožnje biciklom.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.