NFL DRAFT: Prvi pik kvoterbek sa Klemsona, Trevor Lorens!
Foto: Profimedia

Očekivano

NFL DRAFT: Prvi pik kvoterbek sa Klemsona, Trevor Lorens!

Prošle sezone je Lorens imao 231 uspešan pas iz 334 pokušaja za 3.153 jarde i 24 tačdauna, uz samo pet presečenih pasova

Objavljeno:

Kao prvi pik na ovogodišnjem NFL draftu očekivano je izabran kvoterbek sa Klemsona Trevor Lorens.

Njega je birao Džeksonvil kao najgori tim prethodne sezone, te su tako Džeguarsi dobili novog franšiznog kvoterbeka.

Lorensov prvi pik je apsolutno očekivan, imajući u vidu sva predviđanja pre drafta, a s obzirom na njegove rezultate i talenat koji se procenjuje kao najveći još od Endrjua Laka.

Prošle sezone je Lorens imao 231 uspešan pas iz 334 pokušaja za 3.153 jarde i 24 tačdauna, uz samo pet presečenih pasova.

Kao drugog pika Njujork Džetsi izabrali su Zeka Vilsona, dosadašnjeg kvoterbeka Brigam Jang Kugarsa, što je takođe bio očekivan izbor.

Vilson je u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu imao 247 pasova iz 336 pokušaja za 3.692 jarda i 33 tačdauna, uz tri intersepšna.

Pravo da biraju treći prvobitno su imali Majami Dolfinsi, ali su ga u trejdu prepustili San Francisko 49ersima, a oni su se odlučili za Treja Lensa, još jednog kvoterbeka, koji je igrao za Univerzitet Severne Dakote.

Najveća neizvesnost bila je oko toga koga će Atlanta Falkonsi izabrati sa četvrte pozicije, a izbor je pao na Kajla Pitsa, tajt enda Univerziteta Floride.

Peti su birali Sinsinati Bengalsi, koji su se odlučili za vajd risivera Dža’Mara Čejsa, kojeg dobro poznaje Džo Burou, kojeg su izabrali prošle godine kao prvog pika, pošto su igrali zajedno na LSU.

Odličan izbor sa sedme pozicije napravili su Detroit Lajonsi, koji su se odlučili za tekla Peneija Suvela, pošto je prethodno kao šesti pik prozvan Džejlen Vodl, novi vajd risiver Majami Dolfinsa.

Ovogodišnji osvajač Hajzmenovog trofeja Devonta Smit završio je u Filadelfija Iglsima, koji su ušli u trejd sa Dalas Kaubojsima i tako dobili 10. pika.

Draft u Klivlendu ima sedam rundi i traje do subote.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.