STIGLI ZLATNI RVAČI: "Ispisali smo istoriju rvačkog sporta u Srbiji" smatra predsednik saveza Željko Trajković!
Foto: Printscreen/Rvački savez Srbije

nek tako bude i u tokiju

STIGLI ZLATNI RVAČI: "Ispisali smo istoriju rvačkog sporta u Srbiji" smatra predsednik saveza Željko Trajković!

Nemeš je trijumfovao u kategoriji do 67 kilograma, a u finalu je pobedio Poljaka Mateuša Bernateka, a Datunašvili je bio bolji od Belorusa Maskeviča sa 5:1 u kategoriji do 87 kilograma

Objavljeno:

Danas su se sa prvenstva Evrope u rvanju u Poljskoj vratili zlatni srpski rvači Zura Datunašvili i Mate Nemeš.

Nemeš je trijumfovao u kategoriji do 67 kilograma, a u finalu je pobedio Poljaka Mateuša Bernateka, a Datunašvili je bio bolji od Belorusa Maskeviča sa 5:1 u kategoriji do 87 kilograma.

Na aerodromu ih je dočekao predsernik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković koji je bio oduševljen ovim uspehom:

Mislim da smo ispisali istoriju rvačkog sporta u Srbiji. Po broju zlatnih medalja odmah smo iza Rusije i to se nikada nije desilo. Ovo je rapsodija srpskog rvanja. Presrećan sam.Čestitam momcima. Čestitam stručnom štabu i naravno velika zahvalnost državi, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu. Imali smo odlične uslove. Od prošle godine su sportisti konstantno na pripremama. Najkvalitetnije treniraju i to je sada dalo rezultate. U drugim zemljama ipak nije tako - kaže Trajković.

Nemeš je napravio najbolju uvertiru pred Olimpijske igre, jer je na Evropskom prvenstvu uzeo zlato:

Mate Nemeš
foto: Printscreen/Rvački savez Srbije

- Jako sam srećan. Otišao sam sa namerom da osvojim medalju. 2019. godine samo osvojio prvu seniorsku medalju. Video sam da imam šansu. Sada je olimpijska godina i tada je Evropsko prvenstvo nešto slabije zbog kvalifikacija. Ja sam sve uklopio kako treba i postao sam šampion Evrope - rekao je Nemeš po povratku u Beograd.

A svoju prvu medalju za Srbiju je osvojio i Zura Datunašvili, koji je prethodno nastupao za Gruziju za koji je osvojio dve zlatne medalje:

Zura Datunašvili
foto: Printscreen/RSS

- Osećam se odlično. Bilo je veoma teško, ali sam uspeo da trijumfujem. Pre dva meseca na Svetskom kupu u rvanju sam imao odličan nastup, ali sam nesrećno izgubio. Sada sam istog rivala pobedio i veomasam srećan - rekao je Datunašvili.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.