ZA BORBU VEKA SE SPREMA SA OSUĐENIM UBICOM: Cela Britanija kivna na Fjurija!
Fjuri osvaja pojas protiv Dionteja Vajldera, Foto: EPA/Etienne Laurent

ne može bez skandala

ZA BORBU VEKA SE SPREMA SA OSUĐENIM UBICOM: Cela Britanija kivna na Fjurija!

Porodica stradalog studenta nije htela da komentariše najave o povratku ovog boksera u ring

Objavljeno:

WBC prvak sveta teške kategorije Tajson Fjuri počeo je pripreme pred spektakularni letnji obračun za apsolutnog prvaka sveta protiv Entonija Džošue.

"Kralj Cigana" i Ej-Džej konačno će se naći u ringu u borbi koju čitav svet nestrpljivo očekuje, ali još nije poznat tačan datum kada će se to desiti.

Ono što je izvesno je da će prvi meč biti tokom leta, verovatno u Saudijskoj Arabiji ili nekoj drugoj bogatoj arapskoj zemlji, a revanš bi takođe trebalo da bude odrađen na kraju 2021. godine.

Džošua već uveliko trenira mesecima unazad. Isklesao je telo do savršenstva, a sa treninzima i sparinzima je počeo i Fjuri.

Pažnju svih ljubitelja boksa privukla je činjenica da je Fjuri za sparing partnera odabrao 30-godišnjeg Taja Mičela, koji je 2011. godine osuđen za ubistvo.

Mičel je tada jednim udarcem ubio studenta Džagdipa Randavu. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina, ali je izašao 2016. godine.

Trenutno se nalazi na uslovnoj kazni koja traje do decembra ove godine, a Fjuri je zbog njegovog angažovanja dobio brojne kritike svojih fanova i zaljubljenika u boks.

Međutim, Mičelov otac i trener Klifton Mičel stao je u odbranu svog sina i istakao da on nije nikakav huligan i da je ubistvo bila nesreća.

- On nije huligan. Bio je dete kada se to desilo i boks je njegov jedini izlaz. Moj sin će se ponovo boriti - poručio je stariji Mičel pre nekoliko godina.

Pre odlaska u zatvor Mičel je odradio ukupno pet borbi u karijeri, u supersrednjoj kategoriji i ima skor od tri pobede i dva poraza.

Porodica stradalog studenta nije htela da komentariše najave o povratku ovog boksera u ring, ali prethodnih godina su iskazali veliko nezadovoljstvo što je on uopšte na slobodi...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.