FABRIKA DŽUDO ŠAMPIONA: Sportski direktor Zvezde o dominaciji na Prvenstvu Srbije i očekivanjima pred Olimpijadu!
Foto: EPA/Martin Divisek, Judo/Crvena Zvezda

kolekcionari medalja

FABRIKA DŽUDO ŠAMPIONA: Sportski direktor Zvezde o dominaciji na Prvenstvu Srbije i očekivanjima pred Olimpijadu!

Nemanja Majdov je jedan od favorita za olimpijsku medalju

Objavljeno: 15:40h
Nedeljko Đukić

Džudisti Crvene zvezde ostvaruju odlične rezultate kako na domaćoj sceni tako i u takmičenjima pod okriljem Međunarodne džudo federacije. Tim povodom razgovorali smo sa proslavljenim asom sporta i sadašnjim sportskim direktorom kluba Nikolom Nikolićem.

Zvezda je na Prvenstvu Srbije za seniore osvojila pvo mesto sa po četiri zlatne i srebrne medalje i dve bronzane. Sigurno ste zadovoljni postignutim?

Nikola Nikolić
foto: mojacrvenazvezda.net

- S obzirom da nam nije radila skoro cela muška seniorska postava, išli smo drugim putem, ali ostvarili dobar rezultat. Tako da smo s ova četiri zlata opet bili najbolja ekipa. Borili smo se dobro, svi su bili na visokom nivou, čak i mlađi kadeti.

Milica Nikolić
foto: ijf.org

Upravo su i kadeti potvrdili dobar rad u svim sekcijama osvojenim trećim mestom na Prvenstvu Srbije, dve nedelje pre takmičenja za seniore.

- Imali smo finalistu do 60 kg (Vukašin Gačić) koji je prethodno bio prvak na Prvenstvu za kadete, takođe i jednu kadetkinju do 70 kg (Dunja Mladenović) tako da su se i oni dokazali i ostvarili zapažene rezultate.

Zlatu koje su osvojile u Šumicama su prethodila treća mesta Andree Stojadinov i Milice Nikolić na Gren slemu u Taškentu. Koji je sledeći izazov za njih?

- Andrea i Milica su već dokazane takmičarke, obe imaju po evropsku medalju. Andrea je ove sezone uzela srebro na Prvenstvu Evrope i obe su kvalifikovane za Olimpijske igre.

Po pravilima ipak, samo jedna može na Olimpijske igre u Tokiju.

- Videćemo ko će da ide u Tokio, pred nama su još tri turnira (Prvenstvo Evrope u Lisabonu, Gren slem u Kazanju i Prvenstvo sveta u Budimpešti). Milica ima blagu prednost na rang listi pa ćemo videti koja bude bolja od njih dve, što se kaže - slatke muke za naš klub. Šteta što ne mogu obe da idu, ali takva su pravila.

Glavna uzdanica na najvećoj sportskoj smotri će biti dokazani šampion Nemanja Majdov.

Nemanja Majdov
foto: EPA/Martin Divisek

- Imamo naravno i Nemanju Majdova koji je jedan od favorita za olimpijsku medalju, zatim Bojana Došena kome fali 60 poena da ispuni normu.

Anja Obradović je osvajanjem prvog mesta na Prvenstvu Srbije napravila odličnu uvertiru pred Gren slem u Tbilisiju.

Anja Obradović
foto: Džudo klub Crvena zvezda

- Anja je vodila ceo meč i imala jednu nesmotrenu grešku dvadesetak sekundi pred kraj, pa je izgubila, ali ona tek treba da ojača za tu kategoriju i da se dokaže, tako da je ovo bilo dobro iskustvo za nju.

Četvrto zlato Zvezdi doneo je Jovan Niškanović. On je trijumfovao u kategoriji do 81 kg koja se smatra najjačom u državi.

- To smo od njega i očekivali, da će stići bar do finala. To je i dokazao, bio je spreman i fizički i psihički i taktički.

Za kraj smo pitali sportskog direktora Zvezde koliko je teško svima u klubu da održavaju treninge i formu tokom pandemije.

- Neuobičajeni su uslovi, ovde odradimo dva treninga, pa kad dođemo u dvoranu zatvore nas u sobe dok ne dobijemo njihov negativan test. A onda na dan takmičenja, svaki takmičar radi PCR test... Ali tako je kako je, polako se navikavamo - zaključio je Nikolić.

(Espreso/Nedeljko Đukić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.