DA LI PRAVILA VAŽE ZA SVE: Velika nedoumica sudija uticala na Veliku trku Bahreina!
Foto: AP

Formula 1

DA LI PRAVILA VAŽE ZA SVE: Velika nedoumica sudija uticala na Veliku trku Bahreina!

Bilo je dosta kontroverzi

Objavljeno:

Nova sezona Formule 1 počela je sjajnim duelom Luisa Hamiltona i Maksa Verstapena, pobedu je na kraju odneo akutelni svetski prvak u bolidu Mercedesa.

Verstapen je prilikom preticanja celim bolidom napustio stazu u zavoju četiri pa je nekoliko stotina kasnije bio primoran da propusti Hamiltona.

Pravila su poprilično jasna i preticati van granica staze je strogo zabranjeno zbog čega je vozač Red Bula odmah kažnjen.

Luis Hamilton
foto: EPA/JOE KLAMAR / FIA/F1 HANDOUT

Međutim, dosta polemika je izazvala i sudijska odluka koju su Luis Hamilton, ali i drugi vozači obilato koristili tokom trke jer su sudije kazale da napuštanje staze u zavoju četiri neće biti sankcionisano.

Tako da najviše odgovornosti za ovu kontroverzu nose sudije na čelu s direktorom trke Majklom Masijem Masijem.

- Na početku trke rečeno je da ograničenje staze u zavoju četiri neće biti sankcionisano, a onda smo u trci iznenada čuli da će se, ako nastavite ići široko, to smatrati prednošću i da može prouzrokovati potencijalnu kaznu - rekao je šef Mercedesa Toto Volf.

Luis Hamilton, Maks Verštapen
foto: EPA/Zsolt Czegledi

- A onda nas je na kraju ta odluka zapravo naterala da pobedimo u trci. Maks je otišao široko u definiciji direktora trke, stekavši prednost, morao je vratiti poziciju i to je spasilo našu pobedu.

- Dakle, moramo biti dosledni u tome koje se poruke daju. Moraju biti jasne, moraju biti svete, a ne Šekspirov roman koji ostavlja tumačenje - poručio je Volf.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.