SPORTISTA SE NAŠMRKAO KAO ZMAJ, DOPING TEST NEKAKO PREŽIVEO: Imao je 1000x više KOKE u krvi nego što je dozvoljeno
Foto: Profimedia

strašno

SPORTISTA SE NAŠMRKAO KAO ZMAJ, DOPING TEST NEKAKO PREŽIVEO: Imao je 1000x više KOKE u krvi nego što je dozvoljeno

Upao sam u kolotečinu, sve vreme pijem i koristim kokain

Objavljeno:

Neverovatna priča nam dolazi iz Engleske.

Poznati džokej Adrijan Mekarti pao je na doping testu.

To ne bi bilo ništa čudno, da u krvi nije imao kokain i to čak 1.000 puta više nego da je bio negativan.

Džokej je izjavio da je bio depresivan zbog izolacije i koronavirusa, pa je pre doping testa dane provodio u kafani uz alkohol i drogu. Takođe je rekao da mu je prijatelj na pokeru dao drogu, što ga je podstaklo da napravi veliku glupost i umalo sebi upropasti karijeru.

Ipak, Mekartijevo kajanje nije urodilo plodom, a disciplinski sud ga je kaznio oduzimanjem jahačke “dozvole” na pola godine. Primera radi, u njegovoj krvi bilo je nađeno čak 150.300 nanograma po mililitru kokaina, dok je prag koji se neće videti na testu – svega 150 ng/ml.

“Upao sam u kolotečinu, sve vreme pijem i koristim kokain, pokušavajući da popravim stvari. Ipak, sada sam na boljem mestu i želim da se popravim. Svi grešimo, pogrešio sam i kajem se. Želim da se ponovo radujem i vredno radim.

Koliko je kokain štetan za konjički sport potvrđuje i postupak tamošnjeg saveza da se jahačima na dan trke uzima test pljuvačke, gde će se do detalja proučavati ima li tu nekih nedozvoljenih supstanci.

Sve u svemu, pomalo čudi premala kazna koju je dobio za svoje “grehe”. Tolika količina kokaina nije nimalo bezazlena i za nešto što nema veze sa sportom, ali očigledno je u Velikoj Britaniji takav zakon…

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.