A TO NIJE SRBIJA: Otac Lane Pudar, čuda od deteta, presekao pod čijom zastavom će plivati na Olimpijskim igrama!
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

odlučeno je

A TO NIJE SRBIJA: Otac Lane Pudar, čuda od deteta, presekao pod čijom zastavom će plivati na Olimpijskim igrama!

Ona je ostvarila drugo najbolje vreme u svetu, odmah iza olimpijske šampionke, i ostvarila A normu za Olimpijske igre iako ima samo 15 godina

Objavljeno: 12:25h

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar (15) poslednjih dana je u fokusu javnosti nakon što je izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a njen otac Velibor, oglasio se na Fejsbuku povodom određenih spekulacija da bi u budućnosti mogla promeniti sportsko državljanstvo i nastupati za drugu državu.

Pošto su joj roditelji srpske nacionalnosti, a tata je bio fudbalski golman koji je u svojoj karijeri branio za Velež, Čukarićki, Palilulac i još nekolicinu srpskih klubova, postojala je i mogućnost da se takmiči pod zastavom Srbije.

Međutim, kako je istakao Velibor Pudar u obzir dolazi samo Bosna i Hercegovina - zemlja u kojoj je Lana rođena i koju nosi u srcu.

Velibor Pudar
foto: Printscreen/Youtube/CITYTelevizija BiH

- Molim vas da ne 'morite' više sa pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu - napisao je nekadašnji golman Veleža na Fejsbuku.

Predsednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) Marijan Kvesić već je istakao da će krovna kuća bosanskog sporta pružiti maksimalnu podršku talentovanoj plivačici pred nastup u Tokiju, a slično su najavile gradske vlasti Mostara i nadležne institucije Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsetimo, Lana je u petak na plivačkom mitingu u Beogradu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u istoriji bosanskog plivanja.

Ujedno je prva plivačica iz BiH koja je isplivala A olimpijsku normu, a njen rezultat 57:37 je drugi najbolji rezultat na svetu u ovoj godini. Brža od Lane u 2021. godini samo je svetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje s poslednjih Olimpijskih igara Sara Sjestrom, i to za svega tri stotinke.

Inače, članica Kluba vodenih sportova Orka ostvarenim rezultatom oborila je sve rekorde Bosne i Hercegovine.

Letnje Olimpijske igre, koje su prošle godine odložene zbog pandemije, održaće se od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine u Tokiju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.