BICIKLISTIČKI SAVEZ SRBIJE DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA I UPRAVNI ODBOR, na čelu saveza RADOMIR PAVLOVIĆ
Radomir Pavlović, Foto: Printscreen/Facebook

novi predsednik

BICIKLISTIČKI SAVEZ SRBIJE DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA I UPRAVNI ODBOR, na čelu saveza RADOMIR PAVLOVIĆ

Pavlović je višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu i komentator Eurosporta za područje bivše Jugoslavije

Objavljeno:

Na redovnim izborima u Biciklističkom savezu Srbije sa 22 glasa, za novog predsednika izglasan je Radomir Pavlović, koji će tu funkciju obavljati naredne četiri godine.

„Program Biciklističkog saveza Srbije u narednom periodu biće usmeren na razvoj kvalitetnog biciklizma, rad sa mladima, vraćanje kulta reprezentacije, pomoć klubovima i kvalitetan rad na bazi biciklista“ rekao je Pavlović i dodao da je jedan od prioriteta u narednom periodu, povratak Srbije na Olimpijske igre i kvalitetna organizacija takmičenja za kup Srbije.

„ Želja mi je da se treneri u klubovima dodatno edukuju i da sistem rada bude po uzoru na evropske i svetske standarde“, naglasio je prilikom izbora na odgovornu funkciju.

Pavlović je višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu i komentator Eurosporta za područje bivše Jugoslavije.

Bio je trener nacionalne reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama Rio 2016, Evropskim igrama Baku 2015, Olimpijskim igrama mladih Kina-Nandžing 2014, vođa reprezentacije Srbije na zimskoj univerzijadi Harbin-Kina 2009. godine, a kao trener ostvario je uspehe i na drugim značajnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Pavlović je rođen 18.12.1962. godine u Knjaževcu, a Fakultet sporta i fizičke kulture završio je u Beogradu braneći diplomski rad na temu „Priprema mladih biciklista“. Magistarski rad odbranio je na temu „Uticaj različitih vidova treninga na pripremu specijalnih jedinica policije“, što će kasnije upotrebiti tokom rada u MUP Srbije gde je kao potpukovnik vodio organizaciju Sportskog društva „Milicionar“ i bio u specijalnoj jedinici kao instruktor za fizičku obuku u žandarmeriji. Aktivno se bavio biciklizmom od kategorije pionira do elite, a kao član reprezentacije SFRJ ostvario je 147 nastupa. U Olimpijskom komitetu Srbije bio je do 2019. godine. Osim aktivnog članstva u Savezu i maksimalnoj posvećenosti unapređenju i promociji biciklizma, radi i kao profesor na visokoobrazovnim institucijama u Srbiji.

Osim izbora predsednika, na redovnoj sednici konstituisan je i novi upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije koji čine Radomir Pavlović, Dušan Gojić, Rajko Čubrić, Aleksandar Marić, Strahinja Šveljo, Marko Sudarić, Dejan Vidaković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.