RED BUL JE DRUGAČIJA ŽIVOTINJA: Ferstapen pobedio na poslednjem testu pred novu sezonu i zabrinuo Hamiltona!
Foto: EPA/Giuseppe Cacace

uskoro ono pravo

RED BUL JE DRUGAČIJA ŽIVOTINJA: Ferstapen pobedio na poslednjem testu pred novu sezonu i zabrinuo Hamiltona!

Snažna postava sa dva vozača i zaista dobrim vozilom - rekao je Hamilton o Red Bulu

Objavljeno:

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je najbrži na popodnevnom testiranju, poslednjem uoči početka nove sezone u šampionatu Formule 1.

Ferstapen je ostvario rezultat od 1:28,960 minuta i to je najbolje vreme trodnevnih testiranja na stazi Šakir. Njegov timski kolega Serhio Peres bio je najbrži u prvom delu testiranja ranije danas (1:30,187).

Drugi ovog popodneva bio je debitant u Formuli 1 Juki Cunoda iz Alfa Taurija sa zaostatkom od 0,093 sekunde za Ferstapenom, dok je treći bio vozač Ferarija Karlos Sajnc sa 0,651 sekundom zaostatka. Vozač Alfa Romea Kimi Raikonen bio je četvrti sa 0,806 sekundi zaostatka, a sedmostruki svetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa zabeležio je peto vreme sa 1,065 sekundi zaostatka za najbržim.

Luis Hamilton, Toto Volf
foto: EPA / Srdjan Suki

Hamilton se ponovo okrenuo na stazi, Mercedes je tokom tri dana testiranja imao problema sa bolidom, kao i Ferari i Aston Martin.

- Red Bul je imao dobre rezultate, obojica vozača izgledaju jako. Ove godine Red Bul biće drugačija životinja. Snažna postava sa dva vozača i zaista dobrim vozilom - rekao je Hamilton, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tokom trodnevnih testiranja Red Bul je izgledao ubedljivije od Mercedesa, u čijoj ekipi vlada zabrinutost zbog ravnoteže i stabilnosti bolida.

Hamilton je podsetio da je Ferstapen pobedio u poslednjoj trci prošle sezone, što je važnije nego inače, pošto su ekipe bile prinuđene da veći deo delova sa prošlogodišnjih bolida prenesu na ovu sezonu kako bi uštedeli tokom pandemije.

- Pošto su pobedili u poslednjoj trci, možete pretpostaviti da će biti tu, ako ne i na čelu u prvoj trci, to će biti velika, duga bitka sa njima tokom godine - dodao je sedmostruki svetski šampion.

Ferstapen je rekao da ima pozitivne utiske o bolidu.

- Ali, u prvoj trci ćemo videti gde smo. Ovo je bilo nekoliko dobrih dana, ali uvek se trudimo da napredujemo i da budemo bolji - naveo je holandski vozač.

Maks Ferštapen
foto: EPA/Miguel Sierra

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da je ekipa napredovala posle teškog prvog dana testiranja, kada je on imao problema sa menjačem, a Hamilton sa upravljanjem.

- Čini se da smo napravili nekoliko koraka napred. Išli smo u dobrom pravcu i osećaj je dobar. Još nismo 100 odsto zadovoljni bolidom, kao što nikad niste u ovako ranoj fazi sezone. Nastavljamo da radimo i trudimo se da ravnoteža bude bolja, da se bolid ponaša lepše i da tako bude brži. U ovom trenutku, posle tri dana testiranja, potpuno je nepoznato gde smo, posle onog prvog dana, teško je reći. Mislim da će biti blizu - naveo je Botas.

Aston Martin, koji se do sada takmičio pod imenom Rejsing Point, imao je teško testiranje, a posebno novi vozač ekipe Sebastijan Fetel koji je imao probleme sa bolidom, a poslednjeg dana sa motorom, zbog čega je za tri dana odvezao samo 117 krugova.

Vozač Alfa Romea Kimi Raikonen je poslednjeg dana vozio 166 krugova.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 28. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.