NEČUVENO: Odbojkašica zatrudnela, klub se prema njoj poneo na NAJGORI MOGUĆI način!
Foto: EPA/Maciej Kulczynski

strašno

NEČUVENO: Odbojkašica zatrudnela, klub se prema njoj poneo na NAJGORI MOGUĆI način!

Strašne stvari

Objavljeno:

Odbojkašica Lara Lulji iz Pordenonea, na severu Italije zatrudnela je je u 41. godini, a klub je odbio da joj plati ono sto je zaradila dok je igrala, čak je protiv nje podneo tužbu za naknadu štete.

“U ovoj beskrupuloznoj inicijativi krije se stvarni kulturni skandal naše zemlje, koji je dostigao tačku na kojoj se savest sportskih poslodavaca zamagli do te mere da zaborave koja su temeljna prava ljudi”, piše u saopštenju Nacionalne asocijacije sportista, čija predsednica je uputila pismo premijeru Mariju Dragi tražeći da reaguje.

"Ovaj slučaj ne samo da nije usamljen i sigurno se ne odnosi samo na odbojku, već naglašava uobičajenu i nedostojnu praksu, a koju osuđujemo već 21 godinu. Zahvaljujući ovom običaju, sportistkinje u timskim ili pojedinačnim sportovim, čim zatrudne, dožive da se njihovi ugovori ponište, ostajući bez ikakvih prava i bilo kakve zaštite", izjavila je predsednica Asocijacije, Luiza Gariba Riziteli.

Vest se proširila društvenim mrežama, osude stižu sa svih strana, a regovali su i članovi parlamenta. Bivša predsednica parlamenta Laura Boldrini je na zvaničnoj Fejsbuk stranici napisala da ovaj slučaj potvrđuje da u Italiji nema puno razloga da se organizuje proslava 8. marta, već borba za jednakost polova.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.