UFC PODELIO OTKAZE DVOJICI BORACA: Legende MMA više ne pripadaju najpoznatijoj organizaciji!
Foto: EPA/Mario Ruiz

Veliki udarac

UFC PODELIO OTKAZE DVOJICI BORACA: Legende MMA više ne pripadaju najpoznatijoj organizaciji!

Teško je reći je li ovo kraj jednih velikih karijera ili će obojica preći u neku drugu organizaciju, ali bila ih je čast gledati svih ovih godina

Objavljeno: 17:33h

Bilo je samo pitanje vremena kada će UFC uručiti otkaze legendarnim borcima. Porazi su se ređali kao na traci, videlo se da su daleko od forme, da su ih godine stigle, te da su najbolji dani iza njih. Nažalost, to je MMA, sport u kojem borci imaju rok trajanja.

UFC je danas i službeno objavio kako Alister Overim (40) i Džunior dos Santos (37) više nisu borci najpoznatije MMA organizacije na svetu, a obojici su presudili poslednji porazi. Holanđanin je izgubio od Volkova pre mesec dana, dok je Santos bio u nizu od čak četiri poraza zaredom, a poslednji mu je zadao Siril Gane.

Santos je bio prvak u teškoj kategoriji, Overim se borio za titulu, iza obojice su najbolji dani karijere, a Dana Vajt je procenio da njihovi nastupi nisu ni blizu njihovim velikim primanjima pa ih se odlučio rešiti.

Navijači su razočarani ponašanjem UFC-a jer smatraju da su i Santos i Overim zaslužili puno bolji tretman s obzirom na sve što su postigli tokom karijere, ali ipak, na kraju, ovo je sve biznis i cilj organizacije je zarada i još veća popularnost, a ovaj dvojac se očito više ne uklapa u njihovu viziju.

Džunior dos Santos (37) je član UFC-a bio 13 godina, debitovao je 2008. godine kada je pobedio Verduma te je bio u neverovatnom nizu od devet pobeda zaredom.

Pojas u teškoj kategoriji osvojio je 2011. godine pobedom nad Velaskuezom, no od istog borca je izgubio godinu dana kasnije. Poslednji put se za titulu borio 2017. godine kada je izgubio od Stipe Miočića i od tada je krenuo njegov strmoglavi pad.

Imao je tri pobede protiv manje poznatih boraca. U posljednjim borbama se videlo da se teško može vratiti u nekadašnju formu, UFC mu je hteo dati još jednu šansu za ostanak i novu priliku za uspon, no nju je prokockao porazom od Ganea.

Iz UFC-a je izašao sa statistikom od 21 pobede i devet poraza.

Sa druge strane, Overim je u UFC-u debitovao 2011. godine pobedom nad Brokom Lesnarom.

Overim je bio zvezda Prajda, Drima, i K1, gde je osvajao titule, ali za mnoge, potpuno nepravedno, za UFC pojas se borio samo jednom.

Posljednja šansa za uspon bila mu je borba protiv Volkova koju je glatko izgubio, no za razliku od dos Santosa čiji se otkaz očekivao, mnogi su smatrali da Overim zaslužuje još jednu šansu, ali Vajt mu je nije dao.

Teško je reći je li ovo kraj jednih velikih karijera ili će obojica preći u neku drugu organizaciju, ali bila ih je čast gledati svih ovih godina...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.