PRELEPA HRVATICA JE NEKADA BILA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Ali je blistavu budućnost upropastila teška povreda!
Foto: Printscreen/instagram/tamarazubcic

Šteta što je završila karijeru

PRELEPA HRVATICA JE NEKADA BILA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Ali je blistavu budućnost upropastila teška povreda!

Ljupka 26-godišnjakinja nije samo porodična podrška nostalgičnom bratu nego i kvalifikovana “stručna saradnica” kao sertifikovana učiteljica skijanja

Objavljeno: 14:42h

Terenski tim Filipa Zubčića (28) ove je sezone dobio pojačanje.

Uz njegovog trenera Marka Šumana, servisera Roberta Horvata, fizioterapeuta Zorana Prše, logističara Igora Jakopovića i oca Tomislava, na svim spustovima uz Filipa je sada i njegova sestra Tamara.

Ipak, ljupka 26-godišnjakinja nije samo porodična podrška nostalgičnom bratu nego i kvalifikovana “stručna saradnica” kao sertifikovana učiteljica skijanja.

Uostalom, dve godine mlađa Filipova sestra u svoje vreme bila je jedna od najboljih na svetu u dečijem skijanju.

Šta više, u toj fazi karijere imala je čak i bolje rezultate od brata, koji danas predstavlja jednog od najboljih svetskih veleslalomaša i svetskog vicešampiona u paralel-veleslalomu.

- Osvojila sam valjda sve dečije trke kao što su Topolino, Pinokio, Škofja Loka, Val d’Izere... Filip nikada nije uspeo osvojiti Topolino, što ne znači da sam ja bila veća perspektiva. Nakon dečijeg skijanja nastupila sam čak i na jednom seniorskom Svetskom prvenstvu, i to 2013. u Šladmingu, zajedno s bratom. Meni je tada bilo 17, a njemu 19 godina.

Nažalost, bilo je to jedino veliko seniorsko takmičenje na kojem su brat i sestra zajedno nastupili.

- Nažalost, ja sam sa 17 godina i završila karijeru jer sam doživela tešku povredu ramena, a usledili su i problemi sa štitnom žlezdom. Nakon što sam ispala iz reprezentacije, više se nisam uspela vratiti. Doduše, pokušavala sam to dve i po godine, no to više nije bilo skijanje na željenom nivou pa sam odlučila prestati. Nekad se zapitam je li to bila kriva odluka, ipak nisam htela nešto raditi napola. Postojala je i ideja da idem studirati u Ameriku i tamo skijati, no onda sam ipak odlučila izaći iz te priče. Nekad imam osećaj da je teže njemu palo što sam prestala se baviti sportom nego meni samoj. Često mi govori da smo mogli i danas skupa nastupati na velikim takmičenjima - otvorila je dušu Tamara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.