POHVALE VLADI I MINISTRU UDOVIČIĆU! MOK u pismu ODAO PRIZNANJE za borbu protiv KOVID-a (FOTO)
Foto: Printscreen

počast

POHVALE VLADI I MINISTRU UDOVIČIĆU! MOK u pismu ODAO PRIZNANJE za borbu protiv KOVID-a (FOTO)

U pismu se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbije zajedno za Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta nosi sa izazovima koje je donela pandemija virusa COVID-19

Objavljeno: 14:02h

Na adresu OKS pristiglo je pismo predsednika MOK Tomasa Baha adresirano na predsednika OKS Božidara Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanju Udovičića.

U pismu se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbije zajedno za Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta nosi sa izazovima koje je donela pandemija virusa COVID-19.

Prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta sa pažnjom je pratio situaciju u Srbiji i zdušno pozdravio napore Olimpijskog komiteta Srbije da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti celokupnog stanovništva u Srbiji.

- Dragi prijatelji, prihvatite moje najiskrenije čestitke zbog načina na koji se srpski narod nosi sa trenutnom pandemijom koja vlada u celom svetu. Srpska Vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izazovnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja - istakao je Bah na početku pisma.

Pismo Vanji Udovičiću
foto: Ministarstvo omladine i sporta
Pismo Vanji Udovičiću
foto: Ministarstvo omladine i sporta

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

- Poštujući preporuke Vlade Srbije, olimpijski tim Srbije započeo je vakcinaciju sportista i stručnog osoblja i to je vest koja me je jako obradovala. Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, jako je bitna poruka koju u javnost poslao Olimpijski komitet Srbije zajedno sa vrhunskim sportistima - istakao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Olimpijski komitet Srbije je zajedno sa Vladom Srbije na ovaj način dao veliku podršku našim naporima da u Tokiju održimo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike. Proces imunizacije i vakcinacije srpskih sportista je velika podrška kompletnom olimpijskom pokretu i našim japanskim domaćinima. Zbog svega toga, radujemo se predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju i nadamo se da će one biti svetlo na kraju tunela u kojem se kompletno čovečanstvo trenutno nalazi. Želimo olimpijskom timu Srbije svu sreću u pripremama Tokio - stoji na kraju pisma koje je potpisao predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Iako nastup na Olimpijskim igrama neće biti uslovljen vakcinisanjem sportista, ipak je poželjno i važno da ovu mogućnost iskoriste svi sportisti. Imunizacija sportista će biti jako bitan korak u zaštiti celokupnog stanovništva u Republici Srbiji, što i jeste primarni cilj.

Na ovaj način sportisti će steći imunitet i neće biti prenosioci ovog izuzetno zaraznog virusa, što je jako bitno i društveno odgovorno.

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.