SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Iznenadna odluka donela Orlovima plasman na šampionat Starog kontinenta!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

dobra vest

SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Iznenadna odluka donela Orlovima plasman na šampionat Starog kontinenta!

S novim selektorom je i plasman na EP stigao pre vremena

Objavljeno: 10:36h

Rukometaši Srbije mogu već da proslave plasman na Evropsko prvenstvo posle samo tri utakmice u kvalifikacionoj grupi.

Razlog za to jeste što je najslabija selekcija u grupi, Belgija, odustala od daljih kvalifikacija u kojima do sada nije odigrala nijednu utakmicu. Razlog za to su silni problemi, pre svega zbog pandemije koronavirusa, pa je procenjeno da reprezentativci nikako neće moći adekvatno da se spreme za mečeve.

- Sa gorčinom morali smo da obavestimo EHF da odustajemo od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Uradili smo sve, tražili odlaganje mečeva, ali svesni smo da EHF mora da poštuje svoj kalendar. Nažalost, stvari su sada potpuno jasne, Crveni vukovi neće moći da igraju utakmice kvalifikacija za EP pve godine. Odluku smo doneli posle konsultacija sa igračima, stručnim štabom, ljudima iz saveza. Bilo bi neodgovorno da se posle svega momci po ubrzanom sistemu pripremaju za utakmice, time bismo rizikovali zdravlje igrača - saopštio je Žan-Fransoa Anose, predsednik RS Belgije.

Rukometna reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Kada EHF potvrdi ovu informaciju, to će značiti da državni tim Srbije ima da odigra još samo revanš sa Grčkom, dok je preostalo i da Francuska i Grčka odigraju svoje dve međusobne utakmice. Kako god da se ti dueli završe, Srbija ima bolji skor sa Trikolorima i ne mogu da je prestignu obe selekcije u grupi.

A, kako prve dve reprezentacije idu direktno na Evropsko prvenstvo, to znači da Srbija onog trenutka kada odustajanje Belgije bude zvanično potvrđeno, može da slavi plasman na prvenstvo kontinenta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.