UDOVIČIĆ SA NAJBOLJIM UČESNICIMA PROJEKTA 'SVETIONIK ZNANJA': Ministar: Njihova ideja je naša budućnost!
Foto: Printscreen

razvoj mladih talenata

UDOVIČIĆ SA NAJBOLJIM UČESNICIMA PROJEKTA 'SVETIONIK ZNANJA': Ministar: Njihova ideja je naša budućnost!

- Ponosan sam kada vidimo kvalitetne projekte koji stvarno za cilj imaju osnaživanje mladih da aktivnije uzmu učešće u rešavanju problema - rekao je Udovičić

Objavljeno:

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas u Beogradu sa najboljim učesnicima projekta "Svetionik znanja" koji okuplja srednjoškolce iz 15 gradova Srbije, a održava se četiri godine zaredom.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa 40 najboljih mladih koji su prošli kroz taj program i od njih čuje sugestije i konstruktivne kritike na koji način svi zajedno mogu pomoći mladima da se njihov glas čuje konkretnije i snažnije.

Naveo je da je sa učesnicima "Svetionika znanja" razgovarao o aktuelnim projektima na kojima mladi rade u svojim lokalnim zajednicama, a kojima se zajednički može pospešiti prosperitet lokalne zajednice, ali i celokupnog društva i zemlje.

- Drago mi je da posle četiri godine možemo da kažemo da smo bili među prvim partnerima na ovom projektu i da smo prepoznali značaj da srednjoškolci imaju mogućnost da se izražavaju, dokazuju, stiču nova znanja i veštine, ali i prijateljstva i na taj način ohrabruju sebe i svoju zajednicu da je neophodno da svi zajedno preduzmemo prvi i najznačajniji korak - da odlučimo da pomognemo lokalnoj zajednici i omogućimo svim građanima da kvalitetnije i bolje žive - rekao je Udovičić.

Naveo je da su upravo to dokazali učesnici "Svetionika znanja" koji kroz takmičenja, ocenio je, daju dobre ideje.

- Njihova ideja je naša budućnost i ponosan sam kada vidimo kvalitetne projekte koji stvarno za cilj imaju osnaživanje mladih da aktivnije uzmu učešće u rešavanju problema - rekao je Udovičić.

Čestitao je svim idejnim tvorcima "Svetionika znanja" i mladima koji su, kako kaže, dokazali da ne žele da budu u stereotipu društva, već da kao srednjoškolci pokažu da su sposobni za mnogo više.

- Upravo oni su istinski primeri i lokalni heroji budućnim generacijama, ali ono što je najvažnije da svojoj generaciji pokažu da kroz takav omladinski aktivizam i rad možete da učinite i velika dela - dodao je Udovičić.

Strahinja Radovanović, učesnik prve generacije "Svetionika znanja", preneo je svoja iskustva sa tog projekta.

- Znanja i veštine koje sam tom prilikom stekao zaslužne su za sve ono što danas radim, a imam priliku da se bavim omladinskim aktivizmom i učestvujem u realizaciji različitih projekata koji pomažu mladima u našoj državi - rekao je Radovanović i preporučio "Svetionik znanja" svim mladima u Srbiji.

Projektna menadžerka "Svetionika znanja" Maja Rubin kaže da je to projekat koji okuplja 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Srbije sa ciljem da nauče kako se piše dobar projekat i reše određene probleme u svojoj lokalnoj zajednici, na teme ponuđene u sklopu samog projekta.

Dodala je da se "Svetionik znanja" održava četiri godine zaredom, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta.

- Oni su nam dali prvi vetar u leđa i bez te podrške 'Svetionik znanja' danas ne bi bio ono što jeste i ne bismo, između ostalog, uspeli da sklopimo saradnju i sa ambasadorom SAD u Beogradu - rekla je Rubin.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.