Srbi naučili Francuze pameti, pa Norvežani morali da plate! Čudesni Slovenci, Portugalci izrastaju u silu!
Foto: EPA/Anne-Christine Poujoulat

Svetsko prvenstvo za rukometaše

Srbi naučili Francuze pameti, pa Norvežani morali da plate! Čudesni Slovenci, Portugalci izrastaju u silu!

Zanimljivi rezultati drugog dana planetarnog šampionata u Kairu

Objavljeno:

Uprkos svim problemima i svemu što se dešava, što zbog pandemije, što zbog loše organizacije na koju se žale mnogi timovi, Svetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu je krenulo.

Posle uvodnog meča u sredu koji je igrao domaćin, već u četvrtak su se vodile borbe u nekoliko grupa.

Prvo "iznenađenje" je napravila selekcija Rusije, kojoj je zabranjeno zbog kazne svim sportistim te zemlje, da se tako zove, već je nastupila pod imenom Tim Rukometnog saveza Rusije.

I već u prvom susretu odigrali su nerešeno sa Belorusijom 32:32, a kažemo da je to iznenađenje, jer su "baćuške" na svetsku smotru u Egipat stigle sa takoreći rezervnim timom, bez nekih preteranih ambicija.

Imala su čak i napad za pobedu, ali Šiškarev je promašio.

Najbolji igrač beloruskog tima bio je Mikita Valipaj, koji je postigao 10 golova, dok je kod Rusa Dmitrij Kiseljev bio precizan šest puta.

U istoj grupi Slovenija je na rutinski način upisala prvu pobedu protiv Južne Koreje – 51:29.

Ekipa Ljube Vranješa je zaigrala punom snagom zaigrali od prvog minuta i nije uopšte prestajala do kraja meča da igra tako, pa zato i ne čudi ovako ubedljiva pobeda.

A ako je neko ostavio utisak ovog drugog dana to je svakako Portugalija koja iz godine u godinu napreduje i polako postaje prava rukometna velesila, što su sada na svojoj koži osetili Islanđani, tradicionalno jedna od boljih evropskih selekcija.

Portugalci su slavili u prvom kolu 25:23.

Francuzi su "naučili svoje lekcije" iz mečeva u kvalifikacijama za EP sa Srbijom, kad su bili poraženi u Zrenjaninu, a zatim u Kreteju jedva izvukli nerešeno.

Zato su sada četiri dana kasnije zaigrali mnogo bolje i rutinirali jednu od najboljih svetskih ekipa, Norvešku, 28:24.

Koliko je Žilov tim bio moćan večeras govori i podatak da Skandinavci ni u jednom momentu nisu uspeli da povedu. Nije im bilo dovoljno ni deset golova Sandera Sagosena, jer ih je poništio na drugoj strani Kentin Mae sa devet pogodaka (iz 11 šuteva), a Ig Deskat i Nedim Remili su postigli po četiri, isto koliko i Timoti N’Gesan, ali iz devet udaraca.

Makedonija je u poslednjem trenutku uskočila na mesto Češke i to se videlo na njenu igru. Naše južne komšije su se potrošile u putu do Kaira, došli su nešto više od dana pre utakmice, pa su uspele da idrže tek poluvreme protiv Švedske.

Kada su "knedličke" dodale gas u drugom poluvremenu, Makedonci nisu taj ritam mogli da prate i već posle 10 minuta nastavka bilo je jasno da su izgubili utakmicu – 32:20.

Strašnu utakmicu odigrao je Hampus Vane, član nemačkog Flensburga, koji je postigao 11 golova iz 14 šuteva, a sjajna podrška bio mu je Linus Person sa šest golova iz osam pokušaja. U makedonskom timu najefikasniji je bio, po običaju, Kiril Lazarov, ali je imao polovičan učinak uspešnosti, pošto je dao pet golova iz 10 udaraca.

Svetsko prvenstvo u rukometu, 1. kolo:

GRUPA E

Četvrtak

Austrija – Švajcarska 25:28 (13:13)

Norveška – Francuska 24:28 (13:13)

GRUPA F

Četvrtak

Alžir – Maroko 24:23 (8:15)

Portugalija – Island 25:23 (11:10)

GRUPA G

Sreda

Egipat - Čile 35:29 (18:11)

Četvrtak

Švedska – Makedonija 32:20 (16:11)

GRUPA H

Četvrtak

Belorusija – Rusija 32:32 (15:15)

Slovenija – Južna Koreja 51:29 (25:16)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.