STRAŠNA NESREĆA NA DAKAR RELIJU: Motociklista u komi posle teškog pada, kolega ga oživljavao dok nije stigla Hitna!
Foto: EPA/David Fernandez

neprijatne scene

STRAŠNA NESREĆA NA DAKAR RELIJU: Motociklista u komi posle teškog pada, kolega ga oživljavao dok nije stigla Hitna!

Holanđanin Pol Spirings i Italijan Mauricio Gerini nose velike zasluge što je Santoš uspeo da preživi posle pada, jer su mu prvi pritekli upomoć

Objavljeno: 16:16h

Čunčungupe Šivašankar Santoš (37) je ime indijskog motocikliste, koji je doživeo težak pad i povredu tokom jedne od etapa na aktuelnom Dakar reliju koji se vozi u Saudijskoj Arabiji. On se nalazi u veštački izazvanoj komi i njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično usled povreda glave.

Njemu su pri padu pomogla dvojica kolega dok na mesto nesreće nije stigao helikopter Hitne pomoći i prevezao ga u bolnicu u Rijadu.

Ovo je Indijcu bio četvrti Dakar reli u karijeri i dosad je svaki uspeo da završi.

Holanđanin Pol Spirings i Italijan Mauricio Gerini nose velike zasluge što je Santoš uspeo da preživi posle pada, jer su mu prvi pritekli upomoć.

- Kada je helikopter stigao posle 15 minuta, osetio sam mu puls opet, to je bilo takvo olakšanje. Uspeo sam da mu pomognem jer sam znao šta treba da radim u tim trenucima, ali nikad dosad nisam uspeo da nekoga povratim u život - prepričava dramatične detalje i svoju herojsku ulogu Spirings.

Aktuelno izdanje čuvenog relija je 43. po redu u istoriji, a sve etape voze se u Saudijskoj Arabiji koja je domaćin "Dakara" treći put.

Pored Saudijske Arabije, kamioni, motori i austomobili učesnici relija je trebalo da prolaze i kroz Egipat i Jordan, ali su organizatori na kraju doneli odluku da se ipak vozi samo kroz jednu državu usled graničnih restrikcija zbog pandemije koronavirusa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.