SAMO DA SE NE PONOVI 2020. GODINA! Kapiten reprezentacije Srbije ima samo jednu novogodišnju želju!
Foto: Starsport©

najteža sezona

SAMO DA SE NE PONOVI 2020. GODINA! Kapiten reprezentacije Srbije ima samo jednu novogodišnju želju!

Mnogi klubovi su ostali bez nekih osnovnih sredstava finasiranja i nisu mogli da budu konkurentni u ovoj sezoni i u narednim sezona neće moći da vrate onaj sjaj koji su imali - kaže Filipović

Objavljeno:

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović izjavio je da mu je žao što tokom 2020. godine sa nacionalnom selekcijom nije uspeo da ispuni zacrtane ciljeve.

- Na svu sreću, osim odlaganja Olimpijskih igara i neodigravanja završnog dela prvenstva i Lige šampiona, profesionalno mi nije mnogo promenila. Ostaje žal što reprezentativne obaveze nismo mogli da ispunimo, čak ni pripremni deo tokom leta. Navikli smo kroz karijeru i disciplinu da se mnogo ne osvrćemo na prošlost, već da gledamo samo unapred i na ono što nas čeka -rekao je Filipović Tanjugu.

Filip Filipović
foto: EPA/Alejandro Garcia

Da je bilo sve po planu, igrač mađarskog Solnoka na kraju 2020. godine sumirao bi utiske o tome kako je izgledala borba za odbranu olimpijskog zlata u Tokiju, ali je morao da govori o tome kakve je posledice korona ostavila na sport.

- Smatram da je već sada ostavilo posledice. Trajne - mislim da je to malo gruba reč za naš sport. Mnogi klubovi su ostali bez nekih osnovnih sredstava finansiranja i nisu mogli da budu konkurentni u ovoj sezoni i u narednim sezona neće moći da vrate onaj sjaj koji su imali - kaže Filipović, koji je upitan šta je naučio u 2020. godini.

- Uh, mnogo toga. Najviše da moramo da budemo beskrajno strpljivi i da sačekamo svoje vreme.

U 2021. godini kapiten Srbije ima samo jednu želju.

- Samo da se ne ponovi 2020. Mnogo zdravlja svima i zaista, mislim da smo tek sada shvatili značaj porodice i značaj one fraze "samo da je zdravlje tu". Mnogi dobri, kvalitetni i nezaboravni ljudi su nas napustili u 2020. i samo da se ne ponovi ovakva godina - zaključio je Filipović.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.